Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турбо – ГЕРБ: До 5000 лева глоба, ако ремонтираме сами колата си (ВИДЕО)

Солени глоби за собствениците на коли, които ги ремонтират сами, и единен регистър на автосервизите – това предвижда законопроект за пътните превозни средства, който предстои да влезе за обсъждане в парламента.

След последния случай, при който жена от Добрич загина след взрив на газова бутилка, темата за контрола върху сервизите отново излезе на дневен ред, съобщи „Канал 3“.

Глоби от 1000 до 5000 лв. пък ще грозят всички, които ремонтират автомобилите си, извън оторизирани сервизи. “От 1080 пункта за годишни технически прегледи, само 145 от тях са оторизираните да правят първоначална проверка на газовите системи”, разкри пред Канал 3 Георги Илиев, член на УС на Асоциацията на газовите сервизи.

Според експерти, обаче, едва 15% от пунктовете извършват първоначалната проверка на системите, в останалите просто се посочва, че автомобилът не е на газ, за да се вземат парите на шофьорите.

По данни на асоциацията на автосервизите у нас по пътищата се движат близо половин милион автомобили на газ. Неофициално обаче цифрата е значително по-голяма. Ако проектозаконът получи зелена светлина от парламента контролът ще бъде възложен на изпълнителна агенция автомобилна администрация.

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!