Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Депутати искат спиране на германските субсидии за US военните и изплащането на пенсионни помощи за бивши

военни служители на САЩ

Разкритията излязоха след отговор на Министерството на финансите на искане от депутата от партията „Левица“ Бриджит Фрайхолд

През последните седем години федералното правителство на Германия е подкрепило американските войски в страната с 243 милиона евро. Освен всичко друго, официален Берлин изплаща пенсионни помощи за бивши военни служители на САЩ и за стопанисването на предоставените им земя и сгради, отбелязва германският национален ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от Агенция "Фокус".

Държавата – и германският данъкоплатец, имат принос за строителните разходи на въоръжените сили на САЩ. Общо 480 милиона евро, които федералното правителство е отделило за всички военни строителни мерки от партньорите на НАТО в Германия в периода от 2012 до 2019 г., са предоставени „почти изключително“ на САЩ. За всичко изброено дотук става ясно от отговор на Министерството на финансите на искане от депутата от партията „Левица“ Бриджит Фрайхолд.

Към настоящия момент САЩ имат около 35 700 войници, разположени в четири федерални провинции - повече от половината от тях (18 459) са в Рейнланд-Пфалц, 11 689 в Бавария, 3366 в Баден-Вюртемберг и 2471 в Хесен. Според американското посолство, допълнителни 17 000 американски и 12 000 германски цивилни са наети от американските сили.

САЩ искат да изпратят около 1000 допълнителни войници в Полша и обмислят да ги преместят от Германия. Американският посланик в страната Ричард Гренел наскоро обясни плановете на Вашингтон с липсата на военни разходи от страна на Германия.

„Наистина е обидно да очакваме американските данъкоплатци да продължат да плащат за над 50 000 американци в Германия, докато германците използват търговския си излишък за вътрешни нужди", припомня изданието думите му.

Колко струва американската военна база в Германия, засега нито американското посолство, нито командният център за въоръжените сили на САЩ в Европа не са разкрили.

Фрайхолд остро критикува финансовата подкрепа за въоръжените сили на САЩ: „Германия е централна точка на световните операции на САЩ. Субсидията от германските данъкоплатци за тях най-накрая трябва да бъде спряна".

Източник/ци: http://epicenter.bg/a

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!