Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът Радев тръгна на работа с велосипед! Шок в екипа му!

Сн. фейсбук

Снимката как държавния глава кара във велосипедната алея на бул. "Витоша" обиколи социалната мрежа и среща всеобщо одобрение.

Румен Радев разчупи тотално протокола на държавната администрация в България.

Президентът отиде на работа с колело и предизвика истински шок в екипа си.

Снимката как държавния глава Румен Радев кара сутринта във велосипедната алея на бул. "Витоша" обиколи социалната мрежа и среща всеобщо одобрение. 

Около него няма джипове, няма тежка охрана. Двама бодигарда от НСО също карат дискретно около Радев велосипед, без това да се набива на очи. 

Президентът ходел на работа на колело от около седмица.

Радев обича да спортува, но напоследък не му оставало време, затова измислил този начин да компенсира и да се раздвижва.

Това е първият български президент, който замени бронирания мерцедес с велосипед.

Радев е със спортен екип, който сменил с костюм, когато започнал работният му ден в президенството, научи Епицентър.бг.

Оказва се, че днешните действия на Румен Радев всъщност са изпълнение на мечта на предшественика му, Росен Плевнелиев. Експрезидентът обяви, че мечтае да ходи на работа с колело при откриването на 63-та Международна колоездачна обиколка на България през 2013-та година. 

А желанието на Плевнелиев и изпълнението му от Радев не е ново за лидерите от Европа. Така например, само преди няколко месеца Воломир Зеленский обеща да разчупи стереотипа и да ходи на работа само с колело, ако бъде избран за президент на Украйна. И това стана, и Зеленски изпълни обещанието си!

На територията на стария континет и Америка карането на велосипед вместо използването на автомобил за предвижване до работното място е предпочитано от монарси, президенти, министри и кметове. 

Испанският крал Хуан Карлос е известен не само със страстта си към бързите коли и яхти, но и с “кралското” си колело Colnago, подарено му от собствениците на легендарната италианска велокомпания Ернесто и Венченсина Колнаго. Кралят често може да бъде видян да кара велосипеда си в парка на двореца в Мадрид.

За да подкара велосипед обаче, на Обама му се наложило да надхитри Сикрет сървиз. Бившият американският президент обожавал да се придвижва с колело, но можел да си го позволи само по време на отпуска, именно заради засилената охрана около себе си.  

Френският президент Никола Саркози пък върти педалите до степен на изтощение. Преди няколко години той дори припаднал заради прекомерно натоварване на сърцето, но това не го спряло само след месец пак да яхне колелото си.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън също е страстен колоездач. Докато беше кмет на Лондон, той дори имаше амбицията да превърне своя град в най-чистото и зелено място на света.

Един от неговите предшественици Дейвид Камерън също често е ходил на работа с любимия си велосипед. Въпреки че е известен със своята бдителност, лидерът на торите два пъти е изненадван от крадци. Освен това, за да не му се присмиват, че когато кара велосипед, след него кара автомобил, той често отпращал охраната си.

Очевидно е, че манията по екологичното придвижване набира все по-голяма популярност сред световните лидери, който дори превръщат колоезденето в свое хоби.

Източник/ци: http://epicenter.bg/art

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!