Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Големият Жорж Ганчев какъвто не сме го виждали (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Големият Жорж Ганчев какъвто не сме го виждали (УНИКАЛНИ СНИМКИ)

Политикът бил "от онези емигранти, които имат право да се прибират"

Известният журналист Валентин Бояджиев се сбогува с починалия вчера свой приятел Жорж Ганев в социалните мрежи и публикува редки снимки на починалия политик, бизнес и шоумен. Колоритният Жорж издъхна вчера рано сутринта 10 дни преди да навърши 80.

Ето разказа на приятеля му:

"ПЪРВАТА МИ СРЕЩА С ЖОРЖ ГАНЧЕВ. Тя се състоя през далечното лято на 1984 г. Бях командирован в Слънчев бряг на фестивала "Златния Орфей"". Във фестивалната публика изпъкваше естествено Жорж. Една вечер на маса в казиното с него ме запознаха колегата от "Народна младеж" Владимир Гаджев и певецът Георги Минчев. Жорж идваше от Холивуд, както сам се представи и дошъл в Слънчев бряг да пише сценарий за игрален филм с участието на Калоянчев и други наши звезди от театъра и киното", разказва дългогодишният кадър на "Труд" Бояджиев.

Доколкото си спомням заглавието на бъдещия филм беше нещо като "Балканска връзка" или нещо подобно. За мен звучеше интересно, пък и Жоро Минчев ми разказа подробности за биографията му.

Смайващо беше, че Жорж не близваше капка алкохол, не пушеше, всяка сутрин яздеше километри един кон на плажа, а с едрата си фигура и постоянна усмивка, събираше вниманието на жените...", изтъква журналистът.

Поисках интервю от него за в. "София нюз" (имах командировка и от там) и той с радост се съгласи. В хотела говорихме много... Междувременно се обадих на Венцел Райчев (бащата на Андрей Райчев - бел. ред.), главен редактор тогава на "София нюз" (вестникът излизаше на 4 езика), за да го питам що за птица е този Жорж Ганчев - все пак беше емигрант...

Помня, че Венцел ми каза - "прави интервюто, Жорж е от тези емигранти, на които им е разрешено да си идват отвреме-навреме. Но не му вярвай на 100 %"... Така направих интервю с Жорж, излезе на руски, английски, френски и немски...

Може би това е било първото интервю на Жорж в българския печат... Последвалото житие на Жорж Ганчев всички го знаете. Лека му пръст!", завършва поста си Валентин Бояджиев, като прикачва и ретро снимки на починалия Ганчев.

Източник/ци: https://lupa.bg/news/golemiy

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!