Следвайте "Буднаера" в Телеграм

US-Посланик Рубин: Българите трябва ДА НИ БЛАГОДАРЯТ ЗА СКЪПИЯ ТОК, защото иначе Нямаше да Влязат в ЕС!

„България да не забравя, че ако не бяха американските централи ТЕЦ Марица 1 и 3, тя нямаше да влезе в ЕС,“.
Да, правилно четете. Това заяви в свое интервю за „Панорама“ отиващия си американски посланик Ерик Рубин.
Изрече го с нетърпящ възражение тон и завидно самочувствие.
Той очевидно си вярва. България трябва да е много благодарна на САЩ. А САЩ пък трябва да са много благодарни на агента си Иван Костов. За това, че същият им хариза двете централи в комплект с предателски договор, та до 2026-та година да изсмукват и глозгат българския потребител.
Договор, според който българина купува прескъпия американски ток срещу правото да мие чинии на Запад. Понеже при този скъп ток промишленост в България няма как да вирее. Далавера откъдето и да го погледнеш, но … само за американците и тукашния им слугинаж.
Но да продължим с „мъдрите“ мисли на Рубин, който пояснява какво има предвид с твърдението си, че САЩ е спасила страната ни: „България трябваше да затвори старите си съветски атомни реактори, понеже такова беше условието за да влезе в ЕС. Което предизвика критичен недостиг на електроенергия в страната.

Тогава обаче се появиха американските компании и спасиха България“, нагло и цинично констатира американския посланик. Изказване като за пред аборигени!
Всички помним как Запада и в частност Брюксел обезглавиха родната енергетика с безумното условие да закрием 1, 2, 3 и 4 реактори на АЕЦ Козлодуй, последните два от които бяха почти нови. А колониалната ни администрация воглаве с другия американски агент Симеон Сакскобургготски подписа договора за окончателното им ликвидиране.
А това зловещо национално предателството бе представено пред народа като „жертва сега, но в името на светлото ни бъдеще в ЕС“. И всички българи затаихме дъх в очакването му. Но и сега, 10 години след влизането ни в ЕС, продължаваме да го чакаме пустото му светло бъдеще, а то все не идва. Но ние продължаваме да плащаме скъпия ток от американските електроцентрали. И то не само този, който потребяваме, а всичкия ток, който на янките им хрумне да произведат. Според договора с тях, подписан от Иван Костов.
Още бисери с марка „Ерик Рубин“
„Токът от нашите електроцентрали не е от най- евтините, но не е и от най- скъпите.“, безочливо и йезуитски коментира Ерик Рубин. Умишлено пропускайки да задълбава в детайлите. Детайли, от които би станало ясно, че произведения от американските ТЕЦ Марица-Изток 1 и 3 ток е точно 14 пъти по-скъп от този на АЕЦ Козлодуй и само 1.5 пъти по-евтин от ВЕИ-тата. Да, същият този „съветски“ и „презрян“ от Запада АЕЦ Козлодуй, който ни накараха да съкратим с 4 реактора. За да се отвори вероятно у нас пазар за скъпия американски ток. Но нека обобщим лавината от простотии, които изплещи на изпроводяк американския посланик в „Панорама“: Първо, Западът помогнал на България да се „отърве“ от презрените съветски реактори, които обаче й осигурявали, а два от тях (5-ти и 6-ти) продължават да й осигуряват евтин ток. Това спиране на 4-те атомни реактора довело до дефицит и срив в енергийния сектор. Но в този сюблимен момент довтасали американците, да ни спасят. Купили два ТЕЦ-а и ни осигурили скъп и прескъп ток. А като компенсация за тази жертва, Брюксел ни приел в ЕС.
Но за да стане нонсенса пълен, Рубин заяви, че не американските електроцентрали, а … Русия била виновна за скъпия ток у нас. Политиката на Брюксел е за диверсификация и откъсване от руските енергийни ресурси и ние от САЩ я подкрепяме напълно, казва още той. Че как няма да я подкрепят, като това си е класическа схема за колонизиране на нови територии: Първо лишаваш територията от стратегически обект, който й осигурява евтин ток. По този начин саботираш високопечелившите й отрасли като промишлеността и превръщаш икономиката й в третична и западнала.
После, овладявайки енергийните мощности на територията и заменяйки ги със свои, заробваш населението да плаща все по- високи сметки, които то трудно може да си позволи, защото получава ниски заплати. А получава ниско възнаграждение, защото икономиката вече е отслабена и неконкурентноспособна (и няма как да е по- различна, защото промишления ток е станал прекалено скъп). Вследствие на това доведеното до просешка тояга население емигрира на Запад, при своите колонизатори, за да захрани техните трудови пазари с евтина работна ръка.
А останала без активното си население в трудоспособна възраст, Територията-Колония България се спихва. В нея остава да управлява правителство – назначена от Запада колониална администрация, която чрез различни механизми управлява безпрепятствено и все по-авторитарно, без съпротива от страна на населението, което в по-активния си процент вече е извън страната.
С това си последно интервю преди да освободи поста, американският посланик Ерик Рубин неволно разкри варварския западен план за унищожаването на Източна Европа. И повдигна завесата пред грозната заблуда, в която ние, българите, живеем вече три десетилетия. Лъжата, че Запада ни е приел в съюз от равни, а се оказа, че са ни набутали вътре, за да ни заробят и ограбят. И да ни прогонят от нашата райска земя, за да слугуваме в чужда.
В съвременния свят евтината енергия е всичко и без нея няма как да се развива нито държава, нито икономика, а най-непостижима цел е благоденствието на народа. Без евтина енергия ние сме роби. Разбра ли цинико Рубин? Разбра ли, че целта на господарите ти от Вашингтон на нас българите ни е отдавна ясна. И само чакаме сгодния момент да ви отвърнем подобаващо! Да живее България! Skandalno.net
А ЕТО КАК ПОТРЕБИТЕЛИТЕ В ИНТЕРНЕТ ПОСРЕЩНАХА НЕАДЕКВАТНОТО И ЦИНИЧНО СЛОВЕСНО ИЗЛИЯНИЕ НА ПОСЛАНИК РУБИН:
Данъкоплатец:
Благодарение на американските ТЕЦ-ове, българите в момента плащат най- скъпия ток в Европа, а янките индексират фантастични печалби на наш гръб. Плащаме им независимо дали произвеждат или не ток. И се получи същото, като с османския данък за изтърканите зъби. 4-те закрити блока на АЕЦ „Козлудуй“ можеха да работят още 30 години, но оная продажница Куневица ги размени срещу „правото“ да бъдем заробени от ЕвроГейския, управляван от Краваристан._____СЪД И ЗАТВОР за всички предатели на българския национален интерес!
Васил Здравков:
Тоя Рубин е патологичен лъжец, разчита на 80-те % дебили сред българския народ. ТЕЦ Марица Изток-3 беше модернизиран от италианската ЕНЕЛ и след това препродаден на американската фирма. А ТЕЦ Марица Изток-1 си беше достатъчно модерен. Американцитеги взеха наготово и почти нищо не са пипнали. Който е работил там по него време – знае.
Иван Иво Иванов:
Социологическо проучване показа, че броя на българите, които смятат САЩ за заплаха, е три пъти по-голям от тези, които смятат Русия за заплаха. А колкото до електроцентралите, там всичко е пределно ясно: Западът първо закри АЕЦ-а на Колонията с евтиния ток, и й взе и засили мръсните ТЕЦове, за да продава на раята тройно по скъп ток.
Сара:
На този интелектът не му е колкото на гугудка. Що за абсурдно обяснение?
Катя:
Четири закрити ядрени блока срещу два ремонтирани комина! Ей на това му се вика американска щедрост!
Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

Източник/ци: https://www.informiran.net/us-

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!