Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Невероятно! Либерал-комунистът Плевнелиев осъди национал-комунизма?! Сякаш да не са и двете комунизъм: Хора като Радев разделят народа, той няма смелостта да даде оценка на комунистическия режим

Политолози, журналисти и политици от ДС продължават да ни поучават как да живеем

Росен Плевнелиев

Либерал-комунистът Росен Плевнелиев сред Либерал-комунистическите си родители "семейство" Обама

„Най-много се притеснявам, че компетентните институции в България не влизат в широчината и дълбочината на проблемите, които имаме. Неведнъж бяха замазвани подобни проблеми. Подобен е случаят със Скрипал. Като че ли действаме със закъснение и формално“. Това заяви пред ТВ Европа Росен Плевнелиев по повод шпионския скандал. 

„Бях изненадан от реакцията на българските институции, които се намесиха (по повод болшевишката изложба на Руското посолство – б.р.). Най-после показахме, че в България има хибридни атаки от всички посоки и финансиране на организации и институции, които обслужват чужди интереси, за да се промени геополитическата посока на страната ни. Понякога може да се действа ниско ефективно или късно от страна на институциите, но те показаха, че не вършат формално работата си“, коментира бившият президент. 

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

<a href=Как призракът на комунизма управлява нашия свят">

Предговор

Въведение

Първа глава: Стратегиите на дявола за унищожаване на човечеството

Втора глава: Европейски наченки на комунизма

Трета главa: Масови убийства в Изтока

Четвърта глава: Износ на революция

Пета глава: Проникване в Запада (част 1)

Audiobook: How the Specter of Communism Is Ruling Our World

„Тук дори не става само въпрос за Русия и за промяната на геополитическата ориентация на България. Не е тайна влиянието на Турция, което се разширява по линия на религии. Българските мюсюлмани са страхотни хора – скромни и добронамерени. Не може да сме съгласни обаче с начина, по който се промотират имамите. В Австрия много отдавна се взеха мерки и се каза: „да, страхотно е, че имаме най-различни религии в държавата си, но искаме да видим как се образоват, лицензират и от къде идват свещениците. Дали не са от Саудитска Арабия, където се проповядват крайни форми на исляма, например. Затова, в България трябва да има ислямски институт, в който да учат имамите. Когато говорим за чуждо влияние у нас, трябва да погледнем в цялата дълбочина на проблема. Парламентът отдавна трябваше да парира опита за намеса в политиката на България от други страни“, категоричен е Плевнелиев. 

„Нещата понякога стават неузнаваеми. Някой ден ще ни спретнат референдум, след който ще се окаже, че трябва да излезем от НАТО и от ЕС. Вижте Брекзит! Това ли искаха преди няколко години британците, когато се опитаха да си вземат държавата?  Имаме достатъчно много доказателства, за да насочим прожекторите към проблемите. Журналистът Иво Инджев, например, беше обграден от мотористи с руски знамена в Добрич, които не му дават свободно да представи своята книга. Аз не мисля, че Румен Радев е прав. Той каза, че нямаме идеал. Според мен имаме и цел, и посока, които са поставени от Васил Левски, от българските будители и революционери“, заяви Росен Плевнелиев. 

„Като президент, бях много притеснен от „големия шлем“ на Георги Първанов и заявих, че няма как да се реализират три големи руски проекта. България постигна диверсификация и затова имаме инвестиции. Вече нямаме този руски монопол и един проект на Москва не е толкова важен за България. 30 години след падането на комунизма ние сме разделени в оценката си какво точно се случи. Не успяваме да предадем на младите българи истината. Манипулираната истина е навсякъде около нас. Откриваме паметници на Тодор Живков 30 години след началото на демократичния процес. В България нямаше политическа воля да се адресира по един европейски начин истината. Продължават задкулисните сценарии за това, къде сме били по времето на комунизма. Агентите на Държавна сигурност продължават да влияят изключително много в нашето общество. Драматичен е фактът, че 10 000 агенти на ДС продължават да заемат постове в администрацията ни. Социолози, политолози и журналисти продължават да ни казват кое е лошо, след като са слугували на тоталитарния режим. Една голяма част от българските политици, слагам в това число и президента Румен Радев, нямат смелостта и желанието да дадат своята оценка за комунистическия режим. Той не е отишъл на паметника на НДК. Да не говорим за лидера на БСП г-жа Корнелия Нинова, която ходи да поднася цветя пред паметници на Тодор Живков. Тази ситуация не е демократична и не е коректна към новото поколение“, каза още Плевнелиев.

Източник/ци: https://faktor.bg/bg/article

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!