Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Татяна Дончева: Управлението на Борисов е по образец от Османската империя, бил е агент на ГДБОП под името Буда(Пеща)

57f75ffba29539d2b8b45a3c78ed1f39

“Бойко Борисов управлява държавата и тъй като той няма никакъв афинитет към институционално и законово управление на държавата, тоест чрез държавните органи и чрез правилата, той предпочита да управлява на ръчно управление по средновековен образец от Османската империя“, това заяви относно сегашното управление лидерът на “Движение 21“ Татяна Дончева в предаването “Денят с В. Дремджиев“ по TV+ и TV1.

“Този стил се характеризира с това, че всеки ръководител на ведомство може да бъде направен на див и щастлив, ако предприеме нещо, което макар и законосъобразно, правилно, разумно, а и необходимо, не съвпада с възгледите на Падишаха. Назначаването на крайно неподготвени, неграмотни, невежи и неподходящи хора е вторият елемент на “герберското“ управление.

Защото те назначават преди всичко прости и неуки хора, бесни кариеристи, които трябва да заемат мястото, независимо от липсата на подготовка. Десетте години управление на Борисов родиха това, че тези хора станаха много и заеха всички области“, продължи критичния си анализ Дончева за управлението на министър-председателя Бойко Борисов.

“Ако в първия си мандат Борисов имаше все пак някакъв респект и беше си позволил в някои сфери да сложи хора от бранша, то с третия си мандат той набра кураж и смята, че вече може да назначи всеки “гербер“ за съответен началник, независимо, че нищо не разбира от това. Рискът от подобно нещо е да блокира системата, а тя е почти блокирала. От години ми се оплакват кметове и други хора, че не могат, когато отидат в едно министерство, за решаване на някакъв въпрос, да получат решението дори от министъра. Защото той казва само така (сочи нагоре), не зависи от мен“, добави тя.

Това, което се случи в БНР е не само израз на тяхното отношение към свободата на словото, те си назачиха в СЕМ едни готвачки, зарзаватчийки, персони със Земеделски техникум (завършен с 3,15), очевидно нямащи нищо общо с медиите. Бойко Борисов няма случай в своето управление, нито в Столична община, нито във вътрешното министерство, нито в Министерски съвет, когато като е издал една заповед, да стои зад нея докрай да и брани хората, които я изпълняват. Той просто ги изгаря“, заяви още Дончева.

Водещият Веселин Дремджиев попита Дончева кой стои зад Борисов:

“Идването на мутрите на власт беше поръчано и осъществено от кръгове на Политбюро и бившите специални служби, Борисов е бил агент на ГДБОП, под името “Буда“, преди това. Какви функции е изпълнявал при Тодор Живков може да съдите от покойния зет на Тодор Живков, който има споделяния, че те са били шпионирани и донасяни (Иван Славков-Батето). Бойко е свързан и с охраната на влаковите композиции с петрол за Белград, по време на югоембаргото.

Може да го свържете с още много неща, някои казват, че и с някои арести, които са се случили, то ли в Унгария, то ли в Чехия. Разбирането на тези задкулисни кръгове е, че трябва там да се сложи задкулисна фигура, на която те да кажат какво прави. Не е възможно, да произведеш министър-председател, който да е на Винету, без това да има последици. Държавната администрация е тотално съсипана“.

Относно скандалите по оста България-Русия, Дончева заяви: “Няма смела декларация на външното министерство. Същото “храбро“ правителство, в лицето на министърката Теменужка, прави опит да направи руските енергийни проекти. Те по отношение на Русия спазват една политика, която абсолютно уважава руските претенции върху България“.

Факти БГ


Източник/ци: http://onovini.eu/2019/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!