Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Каракачанов готов да прати Великата армия дето нямаме да подпира "Великата ограда" дето мислим, че имаме... Да се готвят и учениците

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви във Варна, че заплахата на президента на Турция Ердоган към Европейския съюз да отвори границите си за бежанците, ако не получи още финансови компенсации, е сериозна.

По тази причина, той е разпоредил да има готовност на мобилните части при евентуален бежански натиск.

„Аз съм разпоредил модулите в Българската армия, които са обучени през последните две години и половина за охрана на границата и съдействат на „Гранична полиция“, да бъдат в готовност. Те са от различните бригади специални модули, които се изпращат на границата, като първоначално, още в рамките на 24 часа могат да бъдат изпратени 2200 човека веднага, включително с другите резерви, които може да изпратим. Ако стане сериозно, може да изпратим до 10 500 - 11 000 човека“.

Каракачанов каза още, че очаква да бъде приет законът за доброволната военна служба, който отдавна е готов. Що се отнася до наборната военна служба, военният министър смята, че е удачно да се възстанови за срок от 6-7 месеца, тъй като при евентуална криза, младите българи  биха били просто пушечно месо, защото им липсва подготовка.

Каракачанов предлага и увеличаване на часовете по военна подготовка в училищата.

Източник/ци: https://faktor.bg/bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!