Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цвета, защо не взе раненото дете с хеликоптера?

Image result for street

Кортежът на НСО, в който е била шефката на Народното събрание Цвета Караянчева е карал с превишена скорост на пътя между Шумен и Силистра. Според източници на 19’ автомобилът се е движил с около 180 км/ч., при разрешени 90. Инцидентът е станал, след като шофьорката на другото пострадало превозно средство - Ауди А4, се е опитала да направи път на кортежа на шефката на парламента. В резултат на това тя е навлязла в банкета на пътя, изгубила контрол и се врязла в колата на Караянчева. За щастие, липсата на мантинела в този участък е спасила живота на жената в немското возило и нейните спътници. В колата на жената е пътувало и детето й, което също е пострадало. За него обаче няма същите привилегии, като за Караянчева, то не е транспортирано с хеликоптер, а е останало за лечение в Шуменската болница.
Любопитен е въпросът какъв точно хеликоптер е бил пратен, за да спаси шефката на НС, след като през месец юли е продаден последният медицински хеликоптер. Военен ли? Остава загадка и защо се е наложило да се праща летателно средство при условие, че Караянчева е със счупена ключица и по никакъв начин не е бил застрашен животът й. За далеч по-тежки катастрофи с редови граждани хеликоптер не се праща, просто защото няма медицински вертолет.

Катастрофата с колата на шефката на парламента Цвета Караянчева далеч не е първият транспортен инцидент с кола на НСО.
Преди няколко години кола на НСО с липсващи болтове на една от гумите возеше шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов. До инцидент за щастие не се стигна.
Преди това се оказа, че службата вози тогавашния премиер Пламен Орешарски в кола без задължителната застраховка Гражданска отговорност.
В София пък кола на НСО блъсна пешеходец, а на магистрала се стигна до блъскане между автомобил на службата и на граждани, в който се возила бременна жена.
През 2011 г. пък имаше инцидент с кортежа на президента Георги Първанов, както и на премиерите Борисов и Станишев. Те обаче не бяха в колите, които се удариха.Катаджия пък бе блъснат от кола на НСО през 2010 г.


Снимка: БГНЕС

Източник/ци: https://19min.bg/ne

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!