Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето го извергът от сливенското село Сотиря, който изнасили и уби 7-годишно момиченце

Полицията издирва Мартин Стоянов Трифонов (на 21 г.) от град Сливен във връзка с извършено тежко криминално престъпление в района на село Сотиря

Издирваният Мартин Стоянов Трифонов и друг път е посягал на деца

Силите на реда издирват предполагаемия извършител по земя и по въздух. Над района кръжи хеликоптер. Пристигнали са и криминалисти от София. Мобилизирани са военни и пожарникари. Пуснати са и следови кучета

Полицията издирва Мартин Стоянов Трифонов (на 21 г.) от град Сливен във връзка с извършено тежко криминално престъпление в района на село Сотиря. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Хората, които имат информация за издирвания, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. 

Анонимността им е гарантирана.  

7-годишното момиченце, което бе изнасилено и пребито до смърт в сливенското село Сотиря е намерено в края на селото, на метри от дома си. Първоначално то е било в изключително тежко състояние, с множество тежки наранявания по черепа и гръдния кош. Открито е около 15:00 ч. в четвъртък. Откарано е в болница, но медиците не успели да спасят живота му.

Към момента има улики, че убиецът е 21-годишен жител на Сотиря на име Мартин, предаде Нова телевизия, позовавайки се на източници в МВР. Неговото семейство и това на жертвата живеят в съседни къщи.

Местни жители разказаха, че в четвъртък следобед заподозреният видял жертвата си в магазин в селото. Момиченцето отишло там, за да си купи сладолед, а мъжът пиел алкохол пред търговския обект. Хората от селото твърдят още, че издирваният е лежал в затвора за кражби.

Издирваният Мартин Стоянов Трифонов и друг път е посягал на деца, разказват още съселяните му. Заплашвал малчугани с палки и ножове. Според местните жители заподозреният за убийството на детето вече е изтрил профила си във Facebook.

"Сам ходеше, не комуникираше с хората. Няма приятелска среда, да сподели, ако нещо го мъчи", каза кметът на селото Димчо Георгиев.

Жертвата живеела с баба си и дядо си, тъй като майка ѝ работела на морето, разказват още жители на Сотиря. 

"Вчера около 14 часа е поличен сигнал на 112 за малко момиченце, което е в безпомощно състояние. Въпреки усилията на лекарите то малко по-късно е починало", това заяви главният секретар на МВР Иван Иванов.

"Веднага след това е започнало издирване на извършителя. Има лице от района, което е заподозряно. За съжаление не е задържан. Знаем, че е тук в района. Забелязан в наоколо. Действията по издирването му продължават", допълни Иванов като поясни, че към момента Мартин е основният и единствен заподозрян за бруталното престъпление. 

"Въпросният заподозрян не е въоръжен. Нямаме данни да е агресивен, но в предвид състоянието му призоваваме хората да бъдат внимателни, ако го забележат и просто да ни уведомят веднага, за да може да реагираме", призова главният секретар на МВР.

Той поясни, че срещу Мартин и преди е имало сигнали за предишни прояви на насилие спрямо деца.

От МВР поясниха, че мъжът е безработен, саможив човек, асоциален и в много тежко финансово положение. Няма работа, няма образование, няма приятели и е осъждан за блудство към негова близка. Лежал е в затвора през 2017 година. Тогава Мартин и жертвата му били около 16 годишни.

Майката на Мартин признала на униформените, че той има голям страх от куче. Много бързо е тръгнал. В себе си не е имал пари или храна. Униформените id категорични, че днес Мартин ще бъде заловен. 

Силите на реда издирват предполагаемия извършител по земя и по въздух. Над района кръжи хеликоптер. Пристигнали са и криминалисти от София. Мобилизирани са военни и пожарникари. Пуснати са и следови кучета. 

Малко след 15:00 ч. входовете на селото били блокирани от униформени. Създаден бил и импровизиран контролно-пропускателен пункт на обръщалото на автобус номер 12. Живеещи в района казват, че всяка кола е била спирана за проверка. Предполага се, че заподозреният се укрива в гората, за която местните казват, че е изключително гъста и трудно проходима.

Издирването е продължило през цялата нощ.

Село Сотиря се намира на 4-5 км от Сливен и граничи с вилната зона.

Източник/ци: http://epicenter.bg/arti

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!