Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Авторитетен германски вестник: Мафията се е настанила удобно в България и Румъния

Организациите на италианската мафия отдавна са се настанали във всички страни на Източна Европа, преди всичко в България и Румъния. Това заяви пред авторитетния германския вестник “Ди Велт” председателят на Комисията за борба с мафията в римския парламент Франческо Форджоне, информира bTV.
“Интересите на мафията са “едни и същи навсякъде по света“, допълва пред германското издание експертът. “Мафията иска да печели от всевъзможни финансови транзакции, пране на пари, инвестиции и нелегална търговия от всякакъв характер”, разказва Форджоне. По думите му “превъртането” на гигантските суми става през сделки с недвижими имоти и на борсата. Фактът, че мафията разширява своя бизнес в Източна Европа, си личи и по това, че търговията на наркотици и оръжия се завръщат в България, Румъния, Албания и Черна гора, коментира италианският депутат.


Страните от Източна Европа, включително и тези, които членуват в Европейския съюз, често предлагат “сигурен терен” за нелегални сделки, защото законодателството им, методите на издирване на бандити, както и сътрудничеството в борбата срещу организираната престъпност са далеч по-слабо развити, отколкото в Италия и страните от Западна Европа”, заключава Франческо Форджоне.

Източник/ци: https://www.informiran.net/%d0%b0%d

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!