Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров: Борисов трябва да се срамува пред избирателите си

Българският премиер Бойко Борисов трябва да се срамува пред избирателите си заради пренебрегването на руските енергийни проекти и фаворизирането на САЩ. Това заяви по време на пространно интервю за руската НТВ външният министър Сергей Лавров.

Припомняме, вчера на конференция в Американската търговска камара в София Борисов заяви, че руските енергийни проекти в България - са били спрени в полза на САЩ.

"Признахме военното крило на Хизбула за терористична организация, спряхме три големи руски проекта, спираме руски самолети над морета (...) Ние заедно сме едно цяло, ние сме приятели и точно затова мога да говоря с вас по този начин", заяви Борисов като визира строителството на петролопровода Бургас-Александруполис, атомната електроцентрала Белене и газопровода "Южен поток".

От думите му стана ясно, че проектите са спрени в полза на САЩ.

„С изумление прочетох цитата от встъплението на българския премиер Бойко Борисов (...) Просто е поразително как хората не се срамуват от подобни изявления. Аз лично бих се срамувал пред избирателите, пред страната си!”, заяви Сергей Лавров.

Източник/ци: https://19min.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!