Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Русия скочиха на Борисов

В Русия скочиха на Борисов

Снимка: БГНЕС/EPA

Руски медии излязоха с критични материали, спрямо българския премиер Бойко Борисов.

Изданието News.ru посочва, че премиерът е положил много усилия, за да се представи като руски приятел. От там обаче припомнят, че той е наблюдавал ученията на НАТО в Черно море.

Изданието посочва, че Борисов е демонстрирал политическа амнезия. Според него, той иска да се покаже като враг и приятел на руската страна.

„Българският премиер се опита да обясни какво отношение има страната му към Персийския форум, но така и не успя. Все пак далеч не всички страдат от загуба на паметта“, пише медията.

Оттам припомнят думи на Борисов по време на срещата му с руския премиер Дмитрий Медведев.

„Той каза, че Черно море трябва да остане море на мира. Само, че с голям интерес следеше ученията на НАТО в региона. Какво отношение имат към този мир кораби на 12 страни от НАТО. Може да са ловили риба край Варна.

България активно обвинява руската страна във водене на хибридни акции. Борисов на няколко пъти спомена газовия въпрос, но преди 5 години именно България отвърна нос от предложението за общи енергийни проекти“, се казва в статията.

Руският сенатор Алексей Пушков припомни, че България се отказа от „Южен поток“, което е отворило пътя на Турция за „Турски поток“ и пътя на Германия за „Северен поток -2“. Според него това се е превърнало в добър урок за страната.

Източник/ци: https://fakti.bg/world/40262

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!