Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За какво им е на варненци друго освен това което Бойко реши?: "Митко, на варненци само ей това да им направим, друго не трябва!"

Както писахме, Бойко Борисов инспектира как върви строителството на автомагистрала „Хемус“ в участъка между пътен възел „Белокопитово“ и „Буховци“. Участъкът е 16,32 км и трябва да е готов през 2021 г.

"Толкова ни е красива държавата и толкова трудна за строителство!", възкликна Борисов, който пак лично хвана волана, за да разходи по обектите финансовия министър Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. "Погледни колко камък трябва да се изреже! После, като стане готово, всички викат: Лесно!", добави той, информира Нова телевизия.

Нанков припомни, че отчуждителните процедури са забавили строителството, но нещата стартират отново благодарение на промяната в закона.

"Миналата година дадохме начало на отсечката. Това е най-дългото съоръжение, 207 метра виадукт. Готови са постаментите, започва монтажът на панелите, фронтът е открит", обясни Нанков. Той информира премиера, че на две места по трасето има археологически разкопки и е открит цял град от 4 век. По този повод Борисов попита археолозите от Националния археологически институт при БАН дали е вярно, че откритият византийски град е бил по-голям от столицата ни. Оказа се, че не е така, въпреки че за мащаба на Византия е бил в сериозни мащаби.

"Нанков, не е по-голям от Плиска и Преслав, както искаше да ме подведеш", обърна се към бившия регионален министър премиерът. Борисов похвали отношенията на властта с археолозите, а те му се показаха открити ножици и пергел за строителство от римско време. 

"Ябланица вече асфалтират. И двете платна. Мантинелите до 10-15 дена слагат, маркировките...", добави за работата по "Хемус" премиерът.  "Митко, на варненци само ей това да им направим, друго не трябва", обърна се той към областния на Търговище по повод строежа на "Хемус".

Източник/ци: https://petel.bg/Boyko-Borisov--

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!