Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Милка Христова пред Lupa.bg: Фандъкова скри доклада за изчезнали милиони в „Чистота Искър”

Милка Христова пред Lupa.bg: Фандъкова скри доклада за изчезнали милиони в „Чистота Искър”

Столичната кметица Йорданка Фандъкова, вместо да оповести публично доклада от редицата проверки в общинското дружество „Чистота Искър”, констатирали далавери по неофициални данни за 16 млн. лева, го е дала директно на прокуратурата. Това заяви пред Lupa.bg общинският съветник от БСП Милка Христова.

„Даването на доклада в прокуратурата не го прави секретен. Това е начин да бъде прикрит той и да не се дават обяснения за него”, смята социалистката. Тя обясни, че в средата на юни е направила официално искане да се запознае с резултатите от последната проверка, но Фандъкова не й е го предоставила.

Йорданка Фандъкова прикри доклада, смята социалистката

„Питах градоначалничката не е ли вярно, че има шуробаджанашки назначения в „Чистота Искър” и дали не се фактурират несвършени дейности. Тя призна, че има такива нарушения и затова изпраща доклада в прокуратурата. Беше редно общинските съветници да се запознаят с него, както и Съветът на директорите на предприятието, тъй като то отскоро вече е акционерно дружество”, обясни Милка Христова.

Христова посочи, че печалбата от 2,5 млн. на „Чистота Искър” се е свила на 18 хил. лева. „Резултатите от 6-месечието показват загуба от милион и половина”, изчисли общинската съветничка.

Кражбите в предприятието не са само под формата на пари. Пароизпарител за близо 5 милиона изчезнал безследно, както Lupa.bg вече писа. Това са установили инспекторите от Вътрешен контрол на Столична община, но информацията се пази в тайна.

Източник/ци: https://lupa.bg/news/milka

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!