Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Илиян Василев: Битката за смяна на Гешев е много по-важна от местните избори

.
Илиян Василев

Най-важният въпрос е разбиране на процесите у нас е разкриването на Кой?, на механизмите по които оперира и защо за него е толкова важно Гешев да бъде следващия главен прокурор. Защо Пеевски е важен?

Защото той е новия Цветан Василев и е разпределител на огромни средства, които "хранят" огромно количество политици, магистрати, служби.

Спомнете си разкритието на Цветан Василев, че всеки месец е давал по 100 хиляди евро на Цацаров. Това нито са единствените пари, нито единствения получател. Поне 500 души на различни постове получават от "общия" фонд, който се разпределя от Пеевски и които им осигуряват - на тях и на техните семейства стандарт, който е много над заплатите им.

В същност Кой? е система от взаимозависими длъжности в институции и партии, които или получават пряко пари /това е малката част/, разпределяни през Пеевски, или получават поръчки или получават постове от които се хранят. И така се изгражда една мрежа от минимум 1000 хиляди зависими хора на различни места в държавната администрация, в партиите, в съдебната система, в изпълнителната власт. Едните дават, другите разпределят, трети само вземат.

Ако смените Гешев - тази мрежа, макар и да не се разпадне веднага, ще започне да буксува и да се саморазпадне след време. Защото лоялността е функция на интереси. Няма ли интерес, лоялността изчезва. И тъй като фигурата на генералния прокурор им е важна, за да останат в сянка, битката за този пост в същност е битка за оцеляване на огромна мрежа от взаимозависими хора, които не разчитат на себе си и на уменията си, а на принадлежността към мафията и възможността те да участват в разпределението.

Така се обяснява и всеобщата радост и подкрепа след прокурорите и ВСС. Една малка част от "елита" получа пряко през Пеевските схеми ползи, по-голямата част е оставена сама да си "заделя" от финансовите потоци, които минават покрая тях, друга се отчита. При прокурорите класика е Митьо Очите и тези мутри, които изкараха в подкрепа на Гешев. Няма Гешев, няма свобода за тях. Но мутрите се отчитат - кеш и с услуги.

Друга част от ВСС и прокурорите просто зависят за кариерите си - стъпка извън правилната посока - автоматически ги превръща в парии.

Пеевски е епицентър, координатор на тази мрежа, финансовия разпределител. Но не е единствен. Така работи и с медиите - в държавните назначава свои хора, една част от медиите купува, друга заплашва.

За това именно - битката за смяна на Гешев е много по-важна от местните избори. Това е битка за бъдещето на България и за възпроизводството на тази паразитна класа наречена Кой?, олицетворена от Пеевски, Гешев и Цацаров.

И всеки един от вас има своята отговорност за изхода на тази битка. Не винете за бедите и бедността си други, а само себе си, заради изборите които правите.

Илиян Василев, Фейсбук

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/i

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!