Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нова тесла: ГЕРБ забраняват приготвянето на зимнина в дворовете. Капачките били опасни.

Капачките за буркани отделят отровни химикали при варене и това е опасно за хората, които консервират плодове и зеленчуци в домашни условия.

Според лаборатории свързани изцяло с Герб и БАБХ на пазара в България всички капачки в България не отговарят на изискванията на ЕС и отделят буквално отровни химикали, което е опасно за здравето на хората и затова ще се предприемат мерки, а именно забрана на приготвянето на зимнина в задните дворове на хората в домашни условия, като забраната ще важи за всичко, компоти, туршии, лютеници, конфитюри и т.н.

Хората трябва да осъзнаят опасността от вредните химикали в капачките при варенето им във вода и бъдат спрени тези домашно изработени зимнини, защото причиняват болести, които водят и до смърт в определени случаи.

Ще има строги санкции както за хора, които не спазват бъдещата забрана, така и за хора които сега ще започнат да продават на черно капачки за буркани, които също няма да имат ясен произход заяви представител на Герб от парламента, който е участник в здравната комисия, която точно в този момент обсъжда как да бъде променен закона, за да влезе забраната колкото се може по-бързо.

Източник/ци: https://www.informiran.net/%

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!