Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Либерал-комунистът Плевнелиев пак нападна Радев, атакува и БПЦ: Те са проводници на хибридното влияние на Русия

Либерал-Комуниста Плевнелиев с либерал комунистическите си родители семейство Обама

"Приветствам действията на българските институции по случая с "шпионската афера", защото много отдавна стана ясен размерът и силата на руската хибридна атака в България. 

Така президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелие коментира в студиото на "Здравей, България"  шпионския скандал.  

"Няма да забравя онзи критичен момент в деня на изборите през 2015 г., когато беше най-голямата кибератака срещу България, срещу българските институции и българската демокрация, отново със съдействие на Русия и руски организации. Така че размерът на руските атакти и амбиции на Русия към България е ясен. Въпросът за мен е - доколко наистина ще се влезе в дълбочината на тези мрежи, защото те са всеобхватни", посочи президентът.

"Русия действа с огромна мощ в България. Ще дам само още един пример. Спомнете си, че в една Черна гора Русия изгради такива мрежи на влияние, включително икономически и политически, че когато правитестлвото взе решение Черна гора да влезе в НАТО, бяха организирани бунтове, протести, включително и сваляне на правителството. Затова тези процеси, които се подготвят в България, са същите, както в много други държави. В момента в Черна гора има осъдени руски депутати, руски шпиони, рускозависими организации за опит да се промени геополитическата ориентация и насоченост на страната. Така че нещата в дълбочина са сериозни", коментира още Плевнелиев.

"Аз се притеснявам доколко на дълбочина и ширина ще се разпрострят действията на прокуратурата и институциите така, че тези мрежи да бъдат обхванати."

Според Росен Плевнелиев хибридните атаки и шпионажът са абсолютно еднакви неща. Хибератаката и така наречените хибридни действия на Русия са факт, документирани отдавна, те имат всички възможни инструменти, които можем да си представим и са много комплексни - от оглавяване на медии, създаване на нови медии, денонощно пускане в ефира на фалшиви новини.

Факт е, че в България има много тежка дейност на руснаци, огромно количество руски разузнавачи, огромно количество мрежи на влияние и отново като че ли времето, в което българската държава реагира, не е най-точното. Но необходимостта от такива подобни действия беше отдавна ясна и категорична.

България трябва да покаже характер. Естония, Литва, Черна гора, Македония се сблъскаха с такива проблеми и действаха адекватно бързо, ние отново забавено, но все пак слава богу става. Важно е да се стигне в дълбочина на тези връзки и влияния.

Росен Плевнелиев засегна и въпроса с действията на БПЦ. "Българската православна църква се превърна във филиал на руската православна църква. Дотам го докарахме, че се срамувахме всички при посещението на папата в България. Вижте в Румъния как действа румънският патриарх и как действа българският патриарх под диктата на руската православна църква. Тези неща рано или късно ще станат обект на действията на българските институции с цел защита на националния интерес. Защото той е пробит в не една или две български институции."

Росен Плевнелиен свърза и изказването на Румен Радев по време на честванията на Деня на Съединението - 6 септември, с хибридното влияние на Русия. "Българският президент излиза на 6 септември и заявява, че ние нямаме идеал. Нима това е така? Идеалът на българите го е дал още Апостола на свободата. Това е част от дезинформацията, за да изгубим цел и посока", посочи Плевнелиев.

"Впечатли ме умерената реакция на руското външно министерство. Аз очаквах доста по-остър тон. Това подава ръка към българските власти и очакване, че институциите наистина имат какво да докажат", каза той. 

 "Като президент се нагледах на протести и контрапротести и на какви ли не сценарии. Противопоставяха се млади хора и институции. Това мен дълбоко ме притесни, защото започва да липсват морал и устои. Много е жалко, когато няма човещина и разбиране", заяви той по повод на плъзналите еротични снимки на изгората на кандидат за кмет от "Демократична България" и добави: "Не съм гледал снимките, отдавна не влизам в такива кафяви медии. Ние с моята съпруга осъдихме достатъчно жълти медии. Установихме, че дори и това обаче няма значение за тях. Крайно време е да се сложи една разделителна линия между доброто и лошото", смята Плевнелиев.  

"Когато една медия стигне толкова ниско, с толкова лъжи и гнусотии, превърне се в пропагандна машина, трябва да се вземат мерки. Много ги съдихме. С лекота печелихме делата, но санкциите и обезщетенията, които трябва да изплатят, са нищожни и не им действат като спирачка", каза Плевнелиев.

Дисидентката Велислава Дърева за скандала с държавния глава и митинга на 10 ноември: Плевнелиев е дребен мошеник и лъжец. Срам ме е, че е президент! Никога не е имало такъв митинг.

ПИК: Лъсна лъжата на Плевнелиев за 10 ноември! Вижте как и защо президентът си е измислил, че е митингувал с два плаката! Идеята му дошла от снимка в "24 часа"!

Плевнелиев: Дължим истината за комунизма на тези след нас

Президентът-лустратор лъсна като комунист

Антон Тодоров: Политическият мошеник Плевнелиев няма да довърши мандата си! Как не го е срам?! Излъга всички, че не е членувал в БКП

Пътят на демокрацията: Бащата на Росен Плевнелиев – висш функционер на БКП!

Антон Тодоров: Плевнелиев е част от комунистическата номенклатура

Разделението "ляво" и "дясно" е без значение. Част 1: Росен Плевненлиев

Чугунените комунисти Плевнелиев и Близнашки през 1987 г.

БОМБА! Плевнелиев е съсипвал човешки съдби, според нова книга

Източник/ци: http://epicenter.bg/arti

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!