Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След като избихме свинете, Дания идва да прави “ферми за свине”… Те ще са под датския закон и ще имат “имунитет” срещу нашите органи

На фона на кризата с разпространението на Африканска чума по свинете (АЧС) и избиването на над 93 000 прасета в личните стопанства, както и депопулацията на стотици хиляди прасета в корпоративните български стопанства,
посланникът на Дания слезе от луксозната си S класа и оцапа лъскавите си обувки за да посети парцел в землището на село Дреновец, община Ружинци, където ще се открива нова свинеферма на крупен инвеститор от Дания.
Посланикът Сьорен Якобсен разгледа мястото, на което ще се изгражда свинеферма от датския инвеститор Оле Андерсен. Свинефермата ще се изгражда на терен от 214 декара до село Дреновец в община Ружинци. Инвестицията е за над 12 милиона EUR.

“Датските инвестиции в България се повишават с всеки изминал ден, имаме много инвеститори, включително и над 50 фирми.” заяви посланникът.
Новината за откриването на нова корпоративна свинеферма от Дания, разгневи българските свиневъди, които пострадаха тежко от избиването на животните им, на места без да е установена зараза с АЧС.
Експерти в бранша припомнят, че голяма част от българските месопреработвателни предприятия работят със значителни количества вносно свинско месо от Дания – предимно изрезки и нискокачествени остатъци от колбасарската индустрия.
Новата датска ферма ще е под датския закон, и ще е подчинена на техните контролни органи, а не на нашите. Т.е. Дамян Илиев няма да може да им изколи прасетата. Неговата работа е само да разчисти българската конкуренция…
Източник: https://fatal-mediabg.blogspot.com/2019/09/blog-post_12.html

Източник/ци: https://www.informiran.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!