Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нулева миграция или Защо хора, в чиито страни се води гражданска война, отказват да намерят убежище в България?

Днес Премиерът-Слънце се похвали с нулева миграция. Но дали това е за радост или за размисъл? Защо никой не иска в България, дори бежанците. Защо хора, в чиито страни се води гражданска война, отказват да намерят убежище в страна, в която се води геноцид? Време е да се замислим. Може би, някой ще каже, че ги спира оградата – Великата Южна Българска ограда. Видяхме каква е! Вече е забранено дори да се снима, за да не се задават въпроси. Къде са отишли милионите? Но явно не спира никого. Гранична полиция почти нямаме, освен на КППП-тата. Чудя се къде ли отидоха онези български мъже – граничари, и граничарските кучета, които ни пазеха границата. Вече ги няма. Вече имаме една ограда с опъната тел, която ни пази от турците, от бежанците, и най-вече която усвоява комисионни. Това е истината.

Колко бежанци има тук в центровете. Над хиляда са. Но това не са бедните хора, каквито ги смятахме в началото. Това са хора с айфони, с претенции, с изисквания. За които стандартът на живот в нашата уж европейска държава им се вижда много мизерен. Дрехите, които събирахме за бедните бежанци, бяха изхвърлени на боклука. Предявяват претенции и за храната. МВР постоянно обявява обществени поръчки за специална храна за бежанците, за здравеопазването им, за психологическа помощ, за образованието на децата им…За неща, за които българският пенсионер не може дори да си мечтае. Но дори в тази ситуация тези хора не искат да стоят тук. Да напомня ли случаят, когато един бежанец в Белгия се самоуби, когато го принудиха да се върне в България!?!

Това е нашата държава. Държава, в която дори бежанците не искат да стъпват, а българите искат да избягат. Дотам ни докараха мутрите. Това не е за гордост. Бежанците искат да отидат в добре уредена държава. Ние как ги спираме, Бойко? С оградите, с патрулите, или с твоята некадърност и геноцидът, който упражняваш спрямо българския народ? С мизерията по градове и села, с това, че няма читаво здравеопазване, с това, че имаме разбити улици, не всичко е магистрали, с всеобщата мизерия. Никой няма да иска да дойде тук – нито бежанец, нито инвеститор!

Днеска се хвалиш, че пътищата ни вече са се задръстили от инвеститори. Ама направо на стада идват! Не можем чак да ги приемем. Затова били разбити пътищата. Толкова много били, че нямало как да ги приемат. Бойко, когато за последен път си се преглеждал? Доктор Гълъбова, вземете мерки, пациентите Ви са се разбягали. Този човек трябва да се лекува! Тези инвеститори, в повечето случаи това не са инвеститори, а хора, идващи да използват евтиния робски труд в България. А печалбите се връщат в родните им страни. Това е истината. Истината е, че асфалтът не прави инвестиции. Инвестициите се правят от добре образован народ, от професионалисти, от експерти, от добра данъчна политика и добро законодателство, което не се променя на три дена. Това е истината, Бойко, лекувай се!

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/%

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!