Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Оперираха сърцето на Стоянка Мутафова

Оперираха сърцето на Стоянка Мутафова

Стоянка Мутафова е претърпяла сърдечна операция неотдавна. От състоянието й зависи кога спектакълът „Столетие мое“ ще се върне в афиша на Сатирата. Това заяви на пресконференция  директорът на театъра Калин Сърменов след репортерски въпрос дали голямата актриса ще излезе на сцената през новия сезон в една от коронните си роли.

Мениджърът на звездата Евгени Боянов потвърди, че Мутафова е била за известно време в болница „Лозенец“ през юни. По думите му, тогава й е направена "лека сърдечна интервенция", но не й е правен байпас, както смята Сърменов.

Стоянка Мутафова се възстановява след прекарана сърдечна операция

„На 7 септември с нея и Муки бяхме в Копривщица за представяне на книгата „Добър вечер, столетие мое“. Там Стоянка получи почетния знак на града и имаше вълнуваща среща с публиката. Умишлено отказвахме всякакви ангажименти през лятото, за да може тя да си почине добре. Сега се чувства напълно възстановена и заредена“, обясни Боянов.

Той обаче не уточни дали скоро театралната прима ще може да играе. И все пак успокои феновете й, че здравословното й състояние "е повече от добро за жена на нейните години". Лекарите са на мнение, че Мутафова не бива повече да играе, тъй като съществува реален риск за здравето й. Легендата обаче не иска да ги слуша.

Въпреки това, на 25 октомври и 25 ноември кралицата на комедията, която след 5 месеца ще навърши 98, ще играе в „Скакалци“ от Ст. Л. Костов в Сатиричния театър. Няма да спре да пътува с биографичната си книга из страната, тъй като в момента директните разговори с публиката са й по-интересни от всичко останало, подчерта мениджърът й.

Източник/ци: https://lupa.bg/news

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!