Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Момчетата в черно се заканиха, че ще изкормят протестиращи от БОЕЦ /видео/

.

Напрежението пред съдебната палата рязко се изостри в последните минути. Мъжете в черно, изпратени да саботират протеста на БОЕЦ и да нагнетяват напрежение, отравиха закани, че ще започнат да кормят.

Полетяха и други заплахи от всякакъв род за живота на хората. В същото време полицията изобщо не реагира. Реално между двата кордона – този на протестиращите и този на неканените гости, има само един полицай. 

Успокоението от страна на ченгетата се изразява в подхвърлени  реплики към батките от рода на „Хайде, стига, стига“.  С викове „УУУ“ татуираните здравеняци се опитват да заглушат гласа на народа.   

.

Вижте още снимки от началото на протеста ТУК

Агресивните мъже бавно настъпват напред и се опитват да превземат мястото, на което са застанали хората на БОЕЦ и другите недоволни от номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Вижда се, че целта е хората да бъдат изблъскани настрани от входа на съдебната палата. Виковете и крясъците от страна на мускулестите продължава с пълна сила. 

Междувременно продължава да се забелязва и ромското присъствие /на снимките/, но все още то пасивно. 

В социалните мрежи Десислава Иванчева и Биляна Петрова съобщиха, че съдът е отменил разрешението, което са получили по-рано да участват в протеста. 
.

.

Източник/ци: https://frognews.bg/nov

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!