Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И Бойко Борисов се побърква от радост: Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата! (Ако видите някъде задръстване, трябва да са инвеститорите!)

Кадър: Фейсбук

В индустриалната зона в Божурище минават по 4 камиона на 10 минути. Има бум на инвестициите в тази зона. Този път, който планирахме да разширяваме - няма да свърши никаква работа. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на логистичен център на датската мебелна компания JYSK в Икономическaта зона София – Божурище. 

Кoмпaниятa инвecтиpa 100 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия, ĸaтo щe бъдaт осигуpeни 300 нови paбoтни мecтa. Центърът ще обслужва Югоизточна Европа, поясни премиерът на страницата си във Фейсбук. 

"Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата. Асфалтът не се яде, но той създава милиарди инвестиции и хиляди работни места. Надявам се да плащат и добре. Необходима е инфраструктура", обяви още премиерът.

"Имаме толкова много заявки за инвестиции, за милиарди левове, за стотици работници, добре платени. Този път в Божурище, който планирахме да разширяваме, няма да свърши никаква работа. Неслучайно инвеститорите питат за инфраструктурата. Когато си направил инвестиция за 200 млн. лева, е логично да питаш и за инфраструктурата. Вчера ми представиха проекта и затова ще се направи Околовръстен път - от бул."Царица Йоана" и ще се свърже с магистралата за Сърбия", продължи премиерът. 

Васил Велев: Кризата дойде! "Статистиката отчете спад на износа и индустриалното производство". Посоката е рецесия!

"Трябва да осигурим на хората в Божурище нормални условия на живот. В кратък срок съм дал на министрите за отчуждаване на земите. Максимално бързо, независимо, че е скъпо, трябва да се направи инфраструктурата. Инвестициите са огромни. Асфалтът не се яде, но създава инвестиции", подчерта той и добави, че политиката за доходите на правителството е много важна.

"Инвестициите в този регион са огромни, има стотици работници, добре платени", заяви министър-председателят. Той изтъкна, че ще се работи по нов проект за околовръстен път, който да отговори на сериозния инвеститорки интерес към индустриалната зона, да обезпечи засиления трафик и да създаде повече удобство за живеещите в района граждани. Ще направя всичко възможно да ускорим максимално всички процедури и ще гледаме да осигурим пари в новия бюджет, добави министър-председателят.

„Трябва да направим околовръстен път, който да свърже от двете страни Божурище, обикаляйки града, и да го свържем с магистралата за Сърбия, защото всичко отива на Запад и съответно към западната и източната тангента, „Марица“, „Тракия“, за Азия и морето“, посочи премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че днес у нас се прави икономика, заводи, хиляди тирове с продукция напускат България, затова и износът ни е най-голям за всички времена. „Само, че трябват пътища“, изтъкна още веднъж министър-председателят Бойко Борисов.

При откриването на най-високото логистично съоръжение в България премиерът бе заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов.

Строителството на логистичната база започна през лятото на 2017 г., когато датската компания обяви, че ще изгради в България четвъртия си в света център, от който ще снабдява магазините си в Бългapия и Pyмъния, ĸaĸтo и Зaпaднитe Бaлĸaни.

Базата включва две високи сгради с общ капацитет за 121 632 палета. Високите тела достигат 16 етажа (42,5 м), което ги прави най-високите складови помещения в България. Парцелът на „Юск Бул“ ЕООД в индустриалната зона е върху площ от 300 дка, а застроената площ е малко над 90 хил. кв. м. Освен високите тела, базата включва и транспортен коридор, приемна зона, зона за интернет търговия, административни сгради.

Борисов коментира и темата Шенген. "Ние отдавна сме в Шенген с всичко, което правим", напомни той на журналистите.  

"Не съм казал, че се отказвам от Шенген. Аз им казах на колегите в Германия, че не те ни правят услуга, а ние им правим услуга, коментира премиерът. Той поясни, че му е омръзнало германските му приятели да му казват, че подкрепят България за присъединяването ѝ към Шенгенското пространство, но въпреки това отказват да ни приемат.

Аз просто им казах, че ми омръзва. Те ни подкрепяли. Ама като ни подкрепят, да ни приемат“, коментира Борисов. „Аз им казах, че ние отдавна сме в Шенген. Те имат проблем със Шенген. Между Австрия и Германия вече има граница. Тежестта на Шенген, в смисъла който го разбираме, вече го няма“, добави премиерът.

Той е категоричен, че един ден България ще бъде в Шенген, но пространството няма да го има във вида, в който е сега.

Искаме да влезем в Шенген. Холандия ни спира по егоистични причини“, завърши Борисов.

На въпрос дали добрите отношения с президента Реджеп Ердоган не са ли гаранция за спиране на мигрантския поток, Бойко Борисов заяви, че всичко е факт.

Относно това дали Мая Манолова ще бие Йорданка Фандъкова, той каза : "Я, стига глупости!".

Васил Велев: Кризата дойде! "Статистиката отчете спад на износа и индустриалното производство". Посоката е рецесия!

Източник/ци: http://epicenter.bg/ar

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!