Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кристиан Вигенин: Борисов отговаря за ДАНС, а твърди, че не знае за разследването за шпионаж

След като ДАНС се занимава с разследването за шпионаж, а за тази агенция отговаря Борисов, който твърди, че не знае нищо – това е много съмнително.
Това заяви Кристиан Вигенин в предаването "Лице в лице" по бТВ. 

Изглежда това не е опасност за националната сигурност след като министър-председателят е коментирал, че няма нищо общо и не знае. След като става въпрос за Русия, говори се за енергийните проекти с тази държава. Ако Борисов не е знаел, че се готви това нещо, аз съм притеснен кои кръгове са знаели за тези действие. Това което научихме и от ДАНС и то главния прокурор предстои да видим какво следва, защото доста неща звучат доста нелепо. В края на краищата хората имат право да харесват Русия. Преди да имаме пълната информация не можем да правим крайни изявления. Искам да има един аршин към всички. Част от нещата, които се изнесоха не ми звучат сериозно. Обвинен е един, но свидетели, професори, журналисти се извеждат с белезници рано сутринта. Ако искаш едно разследване да се доведе до край това ли е начина, запита Вигенин. 

Той обяви, че най-вероятно БСП ще подкрепи Мая Манолова за кмет на София.

Мая Манолова като омбудсман доказа, че мисли за хората. Промяната е нужна и тя ще дойде с Манолова. Има усещане, че промяната е възможна и сме близо до нея. Ние разчитаме, че социалното мислене на Манолова няма как да бъде изтрито и ние смятаме, че можем да работим с нея като бъдещ кмет на София. 

Не съм в ръководството на градската организация и не съм участвал в разговори с Манолова. След като вземем нашето решение вероятно ще има отговор от нейна страна.

Фокусирани сме в София, кампания ще тече в цялата страна. Ние водим позитивна кампания въпреки коментара на Бойко Борисов, че опонентите му ще водят мръсна кампания. Ние имаме национална програма как трябва да изглежда местното управление. Ние искаме съдържателен дебат по политиката и дебат между личности. Не можем да играем на терена на калта и мръсотията и фалшификации на изборите. Подаваме ръка на всички които не играят мръсно. Хората заслужават истински избор. 

Като бивш евродепутат и бивш външен министър Вигенин коментира и ресора, който България получи в Европейската комисия. Той заяви, че не вижда смисъл в суперлативите, с които говорят управляващите, защото няма добър и лош ресор и трябва да се говори с реализъм. В случая Мария Габриел е еврокомисар и тя няма да работи пряко за България и тези милиарди няма да дойдат в България, заяви той. В нейния ресор са все теми, които са приоритет на националните правителства. Като казваме 100 млн. евро в програма „Хоризонт 20-20“, те няма да дойдат в България. Парите не може да се раздават през прозореца на джипа, както го прави Борисов с българския бюджет. Парите са ясно и точно разпределени. В ресора на Габриел са ресори в които България е слаба, трябва да се възползваме от възможности. Какво направихме с предишния й ресор – киберсигурност – докарахме я там, че сега НАП трябва да плаща глоба за теч на данни. Надявам се тя да успее и да се възползваме максимално от възможностите, които ще имаме с това реалистично.

Източник/ци: https://frognews.bg/no

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!