Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Салвини: Ричард Гиър като е толкова готин, да вземе мигранти у дома си в Холивуд

Салвини: Ричард Гиър като е толкова готин, да вземе мигранти у дома си в Холивуд

Вътрешният миистър на Италия Матео Салвини нападна с остри думи холивудската звезда Ричард Гиър, който възглави благотворителна акция в подкрепа на имигранти, които се опитват да се доберат до Европа през Средиземно море. „Щом благородният милионер толкова много е загрижен за имигрантите на кораба Open Arms, ще сме му благодарни, ако ги качи на частния си самолет и ги откара в Холивуд. Там да ги настани в своето имение и да си живеят заедно“, - категоричен е италианският политик.

Според него е много вредно хора, които не са наясно с мигрантския проблем, да се намесват и да дават акъл на други държави какво да правят. Преди два дни Гиър се появил на кораба със 160 мигранти на борта и им предоставил хуманитарна помощ – продукти от първа необходимост, плодове и зеленчуци. Актьорът стигнал до кораба със своята луксозна яхта, на която изписал плакат: „Не сте сами“. 

Гиър летува с компания на остров до Италия и оттам решил да проведе своя акция. 

Корабът Open Arms е на дрейф вече една седмица, защото властите в Италия отказват да го пуснат в свое пристанище. 

След нахлуването на хиляди мигранти по море в Италия, местни институции все по-често отказват да приемат нови и нови вълни от бежанци и икономически преселници. 

Източници: theguardian.com, "Фрогнюз"

Източник/ци: http://glasove.com/categori

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!