Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корнелия Нинова: Борисов е готов на всичко заради властта, но с арестите мина граници!

Борбата за парата е безмилостно жестока между децата на БКП

Шпионаж в полза на чужда държава е едно от най-тежките обвинения и то трябва да бъде доказано. Категорично възразяваме срещу воденето на свидетели с белезници на разпит. Оценяваме случилото се вчера като грубо посегателство върху свободата на словото.  Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Случилото се с Юрий Борисов и проф. Ваня Добрева е провокация, коментира тя по повод ареста на Юрий Борисов и разпитите на проф. Ваня Добрева.

"Слизаме от заседание на Изпълнителното бюро, на което поканихме проф. Ваня Добрева, член на Националния съвет на БСП, да ни разкаже за случилото се вчера от първо лице, да ни запознае с фактите. Излизаме със следната позиция. Шпионаж в полза на чужда държава е едно от най-тежките престъпления по глава първа от НК. Разбира се, то трябва да бъде доказано. Ние много внимателно ще следим оттук нататък дали и как то ще бъде доказано", заяви Нинова.

"Оценяваме случилото се вчера като провокация. Категорично възразяваме срещу воденето на свидетели с белезници на разпити. Оценяваме случилото се като грубо посегателство като свободата на словото, защото Юрий Борисов е журналист, а дейността на общественика проф. Ваня Добрева, които многократно и публично са изразявали своята позиция за културно сътрудничество, икономическо сближаване между България и Русия. Това не ги прави престъпници", подчерта лидерът на социалистите.

"Оценяваме случилото се като провокация срещу правото на свободно сдружаване", допълни Корнелия Нинова. 

"Арестите се използват в предизборната кампания - воден от желанието си за власт, Борисов е готов на всичко, но се минаха граници", подчерта Корнелия Нинова. 

"Смятаме, че се прави в момента и сега, за да се прикрият други скандали, предизвикани от правителството и да се използва случая в предизборна кампания. Воден единствено от желанието си за оставане на власт на всяка цена премиерът Борисов е готов на всичко, но вчера се минаха граници. С действието им вчера се провокира разделение между българския народ на русофили и русофоби, всяването на страх и насъскването на едни срещу други. Докато по този начин ни разделя и противопоставя ни отнема най-ценното право - свободата. Да се говори свободно, да се изразява свободно мнение, да се сдружават свободно българските граждани. Ето защо се обръщаме към всички, на които тази ценност е скъпа - категорично да се противопоставим на подобни действия, на които вчера бяхме свидетели: водене с белезници, страх, разпити и т.н.", допълни Нинова.

Попитана как ще коментира забраната на Леонид Решетников да влиза в България, Нинова заяви, че щом прокуратурата е решила така, сигурно има основание. "Не се месим в тяхната работа", допълни още лидерът на БСП.

Източник/ци: http://epicenter.bg/article

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!