Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Баранец разкри, какво ще се случи с тайната база на САЩ край границите на Русия в случай на война

/Поглед.инфо/ Командването на САЩ продължава да полага нови усилия за увеличаване на ударната групировка войски на НАТО в близост до руската граница. И така, наскоро стана известно за намираща се в Естония тайна военна база на американските специални сили, което предизвика разгорещена дискусия в експертната общност на Руската федерация.

Военният експерт Виктор Баранец, който в интервю за информационния портал “Цариград” не отмина тази тема, разкри какво ще се случи с това тайно американско военно съоръжение близо до границите на Руската федерация в случай на война. „Когато планираме използването на въоръжените сили на Русия, в случай на реална заплаха, ние ще вземем предвид този обект. Е, ако се случи най-лошото, той няма да оцелее дълго”, заяви експертът.

В този контекст експертът посочи, че за унищожаването на това тайно военно съоръжение на НАТО е достатъчна една “прилична ракета”, способна да достигне целта “буквално за половин минута”. “Те дори нямат време да си обуят гащите, когато вече няма да ги има“, Баранец посочи ефективността на руския отговор.

В същото време експертът припомни колко много се подиграваха на скорошните учения на НАТО по преместване на силите им към руската и беларуската граница. Причината за това беше фактът, че поради липсата на правилно планиране на маршрута за придвижване на военната техника, в някои случаи чуждите танкове не можеха без аварии да преминат под европейските мостове.

По-рано военният експерт Михаил Ненашев коментира провалите на полската армия по време на ученията “Балтопс” на НАТО.

Превод: В.Сергеев

Източник/ци: https://pogled.info/svetov

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!