Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руски лекар разкова Борисов: Какви милиарди харчите за здравеопазване като всеки ден лекарите протестират?

Години наред българското правителство отделя милиарди за здравеопазване. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на 29-ия Конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия, съобщава БГНЕС. По думи на премиера за здравеопазване се отделят над 8% от БВП.
Борисов подчерта, че са направени редица инвестиции в образование, квалификация, стипендии на млади учени, в сграден фонд и оборудване, което може да се съревновава с най-добрите в света.
При което обаче от залата се изправи доктор от Русия или поне говорещ на чист руски, който буквално съсипа Бойко Борисов и го попита директно: – Какви точно милиарди харчите за здравеопазване, като всеки ден в България има протести в здравната система, правителството закрива болници, а базата ви тъне в разруха?

Това че в България идват болници и инвеститори от Турция и тук се правят техни филиали, не означава, че България или българското правителство харчи пари за здравеопазване.

Страната ви е в пълен колапс, няма лекари, нямате дори спешна помощ в селата и не разбирам, вие като какъв точно се явявате тука на този 29 конгрес на сърдечно съдовите хирурзи от цял свят – лекар ли сте? Или сте дошли тук, за да ви отразят нашите медии, че в България нещо се харчи и прави за милиарди евро, за да не се вижда колапса на страната ви и цялата ви здравна система?
Според участници на конгреса Бойко Борисов не е разбрал какво точно му обяснява доктора на руски, като дори е понечил да каже нещо при което е бил прихванат от хора на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и е бил изведен от залата, докато всички български доктори и всички онези, които са разбрали думите на руски на доктора в залата са седяли широко усмихнати
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/09/blog-post_79.htmlhttps://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/09/blog-post_79.html

Източник/ци: https://www.informiran.net/%d

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!