Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В чест на Съединението подариха на Доган и Пеевски военното разузнаване

.

Част от архива на Военното разузнаване

Източник: Дневник

Начинът на гласуване поредната поправка в Закона за служба „Военна информация“ се превърна във фарс. Особено нелепо звучеше изказването на депутата от ГЕРБ Мануил Манев, който с комсомолски плам защитаваше тезата, че шеф на военното разузнаване трябва да бъде цивилен.

Манев или има проблеми с паметта или е обикновено „перде“, което изпълнява безропотно каквото е наредено. Преди три години именно ГЕРБ прие поправката „Бакалов“, с която като ръководител на военното разузнаване бе отстранен Йордан Бакалов, защото бил цивилен. Бакалов преди това бе служебен вътрешен министър и по оценки на експерти и политици се е справил много добре със задълженията си. 

Говори се, че лично премиерът Борисов подкрепил Бакалов и за шеф на служба „Военна информация“. Какво се случи, та нещата за толкова кратко време се промениха драстично и вече е приета поправка „Златинов“. (На името на сегашния заместник-директор на службата Янко Златанов, който бе спуснат от ДАНС там и е сочен като човек на ДПС.) 

Служители от военното разузнаване, са категорични, че и поправката „Бакалов“ и сегашното измятане на ГЕРБ на 180 градуса е свързано с ДПС и по-точно с Ахмед Доган и Делян Пеевски. Двамата милионери освен от придобиването на нови и нови бизнеси се интересуват живо и от защитата на някои външни интереси. И чистачките във военното министерство са чули, че приоритетни в службата напоследък са две направления – турското и руското. Турското – ясно защо, а руското – заради засилената хибридна война срещу България. Тези приоритети са съобразени с политиката на партньорските служби в НАТО. Очевидно обаче не допадат на двамата партийни олигарси от Движението за права и свободи. Явно е също, че имат достатъчно власт и лостове, за да диктуват кой закон да се променя без значение, че доскоро са били в сила обратните аргументи. Има и друга основателна причина да се протягат мръсни ръчички към военното раузнаване: използването на мрежата, информацията и служителите в българските посолства по света в интерес на определен кръг. Ще придобият и архива на службата с агенти и сътрудници в чужбина – накъде ще поеме тази информация даваме ли си сметка? Не е ли очевидно и нагло?!   

Разгорещеният Манев изглеждаше нелепо не само заради обръщането на палачинката, а и защото повтаряше доводите на депутата от БСП Таско Ерменков отпреди време. Смешна и жалка картинка. 

Равносметката е проста и жестока: ДПС държат вече важни части от МВР, службите, прокуратурата, ВСС, финансовото министерство, икономическото, НАП, КПКОНПИ, половината и повече медии, енергетиката и пр. Разбиха КТБ и завладяха активите на банката. Сега слагат ръка и на военното разузнаване. Нещо да пропускам? 

Президентът Радев наложи вето на поправката, но то бе преодоляно на един дъх.

Въпросът е защо в ГЕРБ, „патриотите“ (военният министър Каракачанов мълчи като… риба) и всички останали парламентарни и извънпарламентарни партии са толкова толерантни към Доган и Пеевски. Само на компроматите, които се държат в х-л „Берлин“ и в Гърция ли се дължи това или и на нещо друго? 

В белия свят подобно нещо се нарича национално предателство. Тук обаче е кръстено политика на компромиса и толерантността. Мирише на корупция, та се не трае... Идете и се похвалете пред костите на онези българи, които сътвориха Съединението, а после и Независимостта. И се подредете за снимка. Един ден децата и внуците ви ще скрият тази снимка, защото ще ги е срам от вас. 

Д-р Димитър Попкутуев

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/mest-saedinenieto-podariha-dogan-peevski-voennoto-razuznavane.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!