Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Сотиров: Целта на СССР беше да смачка всички европейски народи и да формира нов съветски човек, политиката на Сталин в Кремъл продължава

Иван Сотиров

Иван Сотиров

За 45 години Съветският съюз ни нанесе толкова щети, колкото Османската империя не успя за 5 века

„Приятно съм изненадан, че най-сетне българска институция, без да бъде призовавана и подлагана на натиск, защити българския национален интерес. Видяхме поредната акция на едно арогантно и нагло поведение от страна на Кремъл. По-голям цинизъм от това да наречеш окупацията от Съветската армия, не само в България, а и в цяла Източна Европа освобождение, няма. Навсякъде бяха наложени антинационални и тоталитарни режими, които водеха целенасочена политика, диктувана от Москва, по национален геноцид и ликвидиране на национални елити. Идеята беше да бъдат смачкани всички европейски народи и нации и да бъде формиран някакъв нов съветски човек“. Това заяви пред ТВ Европа бившият зам.-председател на СДС Иван Сотиров по повод изявлението на МВнР срещу престъпленията на Червената армия у нас. 

„Западът безспорно е подценил и нацизма, и болшевизма. Има много грешки, които са допуснати от Западните сили. Още през 1939 г., на 23-ти август Сталин и Хитлер подписват договор, с който се взима решение за подялбата на Полша и на цяла Източна Европа. Войната между тях е битка между двама диктатори на престъпни режими за това, как да си разпределят сферите на влияние. Затова и не можем да говорим за освобождение и за някаква война срещу фашизма. Адолф Хитлер не беше нападнал Русия през 1941 г. Тогава по-скоро българският народ е отбранявал своите интереси от чуждо нахлуване. Двамата диктатори обаче са против всички демократични управления. Днес Кремъл се управлява от хора с мисленето на Сталин, по същия брутален и арогантен начин“, коментира Сотиров. 

„Нашата история е белязана трагично от замисъла на руснаците. Те в това отношение са изключително последователни не само спрямо България, а и към останалите околни страни. Затова и в почти целия свят отношението към Русия е толкова негативно. В Кремъл дори не могат да си дадат отговор, че са в тази ситуация именно заради бруталната политика, която водят. Все още си обясняват всичко със световните конспирации и със заговор спрямо тях. Президентът на Германия се извини на поляците, а от другата страна е циничното управление на Владимир Путин и на хората му. Русия никога не се извинила за нищо. Ако имаше разфасован труп на човек не в саудитското, а руското посолство в Турция, аз съм сигурен, че от Москва щяха да кажат, че е бил „подхвърлен“. Руснаците смятат, че всички са им задължени и се смятат за месии, което е избиване на тежък национален комплекс. Сега петата им колона у нас и глашатаите на Москва ни съветват как първо трябвало да видим изложбата им за 9-и септември. Казват ни, че тя не била за България, а за Източна Европа. За 45 години Русия е нанесла такива поражения на България, какви не сме имали при 5-вековно османско робство. В знак на „благодарност“, че сме дали на Русия писменост и християнска вяра, през цялата история ни нанася само удари. Самите те дори са против Съединението на България, което дълго време се криеше. Страната ни е заплашвана с окупации“, припомни още Иван Сотиров. 

Източник/ци: https://faktor.bg/bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!