Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дариткова: С речта си в парламента президентът подбужда към улични метежи

Даниела Дарикткова

Даниела Дарикткова

Промяната премиерът да отговаря регулярно на въпроси на депутатите, за която говори президента Румен Радев в първия ден от новия политически сезон се видя синхрона между президента и БСП. Това е правило от времето на кабинета „Орешарски“. В правилника на НС е регламентирано, че премиерът може да отговаря на въпроси по всяко време на народните представители, а не само на блиц контрол. Така че има достатъчно инструменти за контрол на работата на министър-председателя. Това коментира пред Нова ТВ председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Дариткова. 

Изказването на президента в НС в началото на новия парламентарен сезон беше от типа изказване, което предизвиква улични метежи. Президентът демонстративно напусна парламента и започна да наблюдава от високо изказванията на партийните лидери. По този начин той отново се дистанцира от НС, отбеляза още депутатът от управляващата партия.

Аз лично призовах за добра комуникация между институциите, защото това може да стабилизира демокрацията и предпоставя доверието към институциите, в частност към Народното събрание, аргументира позицията си Дариткова и добави, че след всички скандали и предизвикателства ГЕРБ продължава да бъде гарант на стабилността. 

Партията ще търси възможности за решаване на проблемите, ще търсим консенсус с партньорите си, а това изисква коалиционната култура да бъде на високо ниво.

Що се отнася до това как гледат на изборите в София и как биха приели една загуба на техния кандидат – Йорданка Фандъкова, Дариткова обясни: За нас е важно Фандъкова да бъде следващият кмет на столицата, защото е показала, че познава проблемите на града и може да ги решава, за да превърне София в модерен европейски град. 

Източник/ци: https://faktor.bg/bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!