Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руското посолство изненадани от позицията на българското МВнР за изложбата за "освобождението на България"

Руският посланик у нас Анатолий Макаров

Руският посланик у нас Анатолий Макаров

Събитието е на кошмарната за България дата 9-и септември

Руското посолство в България изрази своята загриженост относно изявлението на Министерството на външните работи на България във връзка с изложбата, посветена на 75-годишнината от освобождението на Източна Европа, която ще бъде открита в Руския културно-информационен център на 9 септември, предава TACC.

„Изложбата, посветена на 75-годишнината от освобождението на Източна Европа от нацизма, която ще представим на 9 септември на уебсайта на нашия културен и информационен център, има за цел единствено да запознае българската общественост с архивни материали от руски хранилища. Много от тях бяха неизвестни или наскоро разсекретени. няма нищо общо с днешния български вътрешнополитически дискурс или отделни политически сили, следователно, ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията", отбелязват от руското посолство в София. 

МВнР разпространи официално изявление във връзка с изложба в София, посветена на 75-годишнината от "освобождението на Източна Европа от нацизма".

„Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да затваряме очите си за това, че щитовете на съветската армия носят на народите на Централна и Източна Европа половин век репресии, които задушават гражданското съзнание, изкривяват икономическото развитие и ги откъсват от динамиката на процесите, протичащи в развитите европейски страни“, се казва в изявлението на официалния уебсайт на дипломатическото ни ведомство.

Всъщност Руското посолство се прави на умряла лисица - проблемът е, че се опитват да представят окупацията на страната ни като освобождение. Така се подменя историческата истина и се фалшифицира историята. Болшевишкото освобождение на България бе платено с много кръв, терор и хиляди разбити съдби, а нацията ни продължава и до днес да носи белезите му и да бъде разделена.

Източник/ци: https://faktor.bg/bg/art

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!