Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Атлантическият съюз: С хибридни атаки Русия фалшифицира историята ни. Сега е моментът правителството и Столична община да демонтират паметника на съветската армия...

.

Продължават руските хибридни атаки и опитите за фалшифициране на историята ни. Ако не беше съветската окупация и преврата на 9 септември 1944 г., действително нямаше да съществува тази тоталитарна държава-сателит, която се появи изпод ботуша на съветския окупатор и която беше управлявана от марионетния престъпен комунистически режим.
Това се изтъква в коментар на Атлантическия съвет на България, публикуван на страницата им във Фейсбук. 

Според атлантиците, ако не беше окупацията, България още след Втората световна война щеше да бъде една нормална и просперираща европейска правова държава, най-вероятно съосновател на НАТО и Европейските общности. Тази България ни беше отнета. А с това и бъдещето на няколко поколения българи. Затова, насред тези хибридни руски атаки, сега е моментът България да сложи началото на края на символното наследство от 9 септември и съветската окупация. 

Сега е моментът правителството и Столична община да демонтират паметника на съветската армия. Преди 30 години хората с надежда за промяна скандираха: "45 години стигат!" Сега, 75 години след началото на окупацията, пред нас стои шансът да направим този 9 септември различен. В най-черния ден от съвременната ни история, на 75-та годишнина от преврата, да отворим процеса на демонтажа на монумента на съветските окупатори от сърцето на нашата столица! Това го дължим на децата ни и на светлата памет на избитите и репресирани от престъпния режим достойни българи!, пишат още от Атлантическия клуб.

Източник/ци: https://frognews.bg/obsh

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!