Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корнелия Нинова оглавила тайно Националния комитет за честване на 75 години от окупацията на България от СССР

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е оглавила Националния комитет за честване на зловещата дата 9-и септември 1944 година. Това научи Faktor.bg от свои източници на „Позитано” 20, но новината се пази в тайна и дори не е обявена на сайта на БСП. Самата Нинова не искала да се раздухва ролята й в честването на разделящата българската нация дата, за да не се натрапва усещането, че рекомунизира БСП и я болшевизира. 

За социалистите – наследници на БКП, и измислените антифашисти, наследници на тоталитарната организация "Активни борци против фашизма и капитализма" отбелязването на 75-годишнината от 9-и септември продължава да се приема и представя като освобождение на България от нацизма. Но за всеки родолюбец няма и капка съмнение, че става дума

за окупация на страната от болшевиките

и налагане с кръв и терор на тоталитарния им модел за държавно управление, творчески реализиран от родните комунисти.

75-годишнината от 9-и септември 1944 г. ще бъде тържествено отбелязана на 4 септември в парк-хотел „Москва” в столицата, а лично Корнелия Нинова ще прочете приветственото слово. На 5 септември пък на „Позитано” 20 ще бъде даден старт на научна конференция, посветена на черната дата. Само дни преди събитията инициативите продължават да се пазят конспиративно от гражданите, в духа на шумкарските традиции. За подробностите са посветени само верни червени другари.

Още преди седмица тържествата са оповестени във фйсбук, но се оказва, че достъпът до тях е само за "отбрана" публика. Когато се опитате да отворите линковете:  https://www.facebook.com/events/910333819330439/ и https://www.facebook.com/events/370041000609500/, получавате съобщение, че съдържанието е „видомо само за аудитория, към която не принадлежите”.

Ето какво реално е съобщено на тях:

bsp_9_septemvri_1_.jpg

bsp_9_septemvri1_1_.jpg

Странно обаче защо Ръководството на Българския антифашистки съюз и БСП са подвластни на комплекси и страхове и се притесняват от публичност, организирайки честването конспиративно.

Пред Faktor.bg председателят на антифашистите в България Симеон Игнатов, баща на един виден бивш министър на образованието, призна, че Нинова наистина е оглавила Националния комитет.

„Ние от Българския антифашистки съюз я предложихме и тя прие. Нинова ще има трима заместници – председателите на „Съюза на ветераните от войните“, на „Отечествения съюз“ и на „Българският антифашистки съюз“.  Тя ще произнесе слово в парк-хотел „Москва“ на 4-и септември. Поканили сме за събитието и президента Румен Радев, но на този етап има пълно мълчание. Очакваме, че ще прати поне някакво писмо до събранието, което да прочетем, поне така ни се иска“, обясни Игнатов, допълвайки, че очакват присъствието и на руския посланик Анатолий Макаров.

Като важна част от честванията родните антифашисти приемат и откриването на  самата дата, 9-и септември,  в Руския културен център на „Шипка“ изложба, подготвена от Москва,

наречена провокативно „Освобождение Болгарии”.

Неизменна част от тържествата ще бъде поднасянето на цветя и венци пред паметника на Съветската армия и  Братската могила в Борисовата градина, разказа още Игнатов. 

С инициативите си БСП и Съюзът на антифашистите стават реализатори на една опасна и мръсна хибридна политика на Русия срещу България – нахлуването на Червената армия на 5 септември 1944 г. на територия ни и окупацията на страната, да се представят манипулативно като освобождение. Така се легитимира незаконното нахлуване на болшевиките на наша територия и цялата им мародерска политика, продължила 45 години. Легитимира се и съществуването на паметниците на съветски генерали и войни, осеяли Родината ни.

Исторически е изяснено, че няма как да става дума за някаква освобождение, след като в България през този период нацизъм и фашизъм реално няма. Страната се управлява от демократично избран парламент, в който участват и представители на комунистите. През целия период на войната България има  добри дипломатически отношения със Съветска Русия и никога не ги е прекъсвала. А преди нахлуването на Червената армия правителството на Муравиев официално минава на страната на антихитлеристката коалиция.

Цинично е днес окупацията на страната да се фалшифицира като освобождение,

защото болшевиките не донесоха демокрация и законност, а посяха кръв, терор и насилие, обявявайки за враг всеки несъгласен с утопичната им и терористична идеология.

БКП няма също как да бъде партия на свободата, защото дойде през 1944 година на власт не по демократичен път, а на върха на щиковете на болшевиките. Партизаните-шумкари не са народни синове, защото са обикновени разбойници и терористи, обявили се извън законите на Отечеството, поставили се в служба на чужда и вражеска държава.

Ролята на БСП и лидерът й Корнелия Нинова да участват в руската фалшификация на българската историята може да бъде окачествена единствено като подлост и предателство на националния ни интерес. Нинова е готова по цял ден да се репчи на Борисов и вътрешната опозиция в партията, но няма силата и смелостта да поиска Русия като приемник на СССР да се извинят на България.

Притеснително е и това, че за протичащите опасни процеси за фалшифициране на историята мълчат държавните институции, мълчат и партиите, които се афишират като "демократични". 

Днес само можем да се убедим, колко актуално звучат думите на покойния историк проф. Пламен Цветков: „След 9-ти септември ни разделиха на човеци и нечовеци. В България днес живеят две нации – едните се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско, а останалите се опитваме да бъдем българи”.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!