Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Йорданка Фандъкова: Допускала съм грешки, но компромиси с доверието на хората няма да правя!

Спаси София: С рекорден бюджет от 6 млрд. Фандъкова няма нито един завършен проект

Решението ми не е спонтанно. Работата ми цели да ускорим темповете на развитие на София. Основната ми мотивация е работата и отговорността към хората. Това не е решение за една нощ, а се базира на много анализи. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на БТВ.

„Мотивират ме множеството проекти и идеи. Работата за града е бягане на дълго разстояние. Важно е да се поддържа темпото“, добави тя.

„Получих подкрепата на всички структури на ГЕРБ в София и на премиера, но това решение е лично. То е резултат на подготовка и желание да продължим работата за развитието на София. Семейството ми ме подкрепя, както и досега. За мен работата за града е най-важната. Отказвала съм други постове, за да работя за развитието на столицата“, призна градоначалникът на София.

Фандъкова коментира и заявеното намерение, да смени екипа си. „Хората, които работеха съвестно ще продължат да работят, но имаме нужда от нови хора с нови идеи и енергия. Разделяла съм се с много хора от екипа ми, защото доверието на хората е най-важно. Фандъкова призна, че е допускала и грешки, но подчерта, че компромиси няма да прави дори при най-малкото съмнение за накърняването на доверието на хората. „В политиката доверието на хората е най-важно!“

„Всеки от нас трябва да носи персонална отговорност. Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Дори при най-малки сигнали, съм правила тежки проверки. Това е начинът да се предпазваме и да се борим от негативни явления“, коментира Йорданка Фандъкова.

„За мен са важни проектите за София. Имам три важни проекта за града. Тя изброи кои ще са останалите приоритети: "Чистотата на въздуха, паркирането, София да стане зелен град, въвеждането на технологиите в управлението на града и т.н.“, каза Фандъкова.

„Не ме е страх от битката с Мая Манолова“, увери кандидатът на ГЕРБ в София. „Всеки кандидат има и положителни и отрицателни черти. Не ме учудва кандидатурата ѝ. Беше време да кажем на хората какво правим и какво имаме намерение да правим. Важно е какво ще се представи“. 

Тя се съгласи на евентуален дебат с Мая Манолова. Фандъкова каза, че приема сериозно всяка кандидатура.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!