Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Премиерът Борисов: Надали някой е помагал на Мая Манолова повече от мен

Надали някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен. Това заяви на пресконференция премиерът Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус”. 

„През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често много пъти при мен и министри”, обясни Борисов. 

Премиерът посочи, че единствената му претенция към Манолова е относно интервюто, в което е казала, че държавата я саботира и репресира. 

„Няма как да те репресира държавата, щом всичко, което иска, го получава”, добави още Борисов. 

 „Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам, че съм я взел. Мисля че за държавата е било добре и не съжалявам”, допълни още премиерът. 

„Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е елементарна, за съжаление. Много искам да имам фризьор, но няма какво да ми фризира”, каза Борисов по повод обвиненията, че е пратил хора да следят Манолова, докато си прави прическа. "Няма по-нормално от това да отидеш на фризьор, преди да излезеш. Това не е нещо лошо“, подчерта той. 

Борисов разказа история, в която се е скарал с Менда Стоянова, когато е искал да отиде и да отговаря на важни въпроси, а самата тя отказала, защото не била с прическа. Стоянова си тръгнала за Пловдив, но след това Фандъкова, Караянчева и останалите жени от партията поискали среща с премиера. След разговор с тях той разбрал, колко е важно за жената да изглежда добре и да е с прическа и простил на Менда Стоянова.

"До ден днешен знам, че преди някоя жена да излезе пред телевизора, трябва да отиде на фризьор. Няма по-нормално от това да отидеш на фризьор, преди да излезеш пред хората. Това е уважение и към себе си и към другите хора. Това не е лошо. 

Надявам се да получа извинение от нея (Манолова), че аз съм пратил да гледат как се фризира. 

Когато чакахме папата, нали са тъмни отвътре стъклата и вие не виждате, че репортерките, те се знаят кои са, не мислиха, че ги виждам, а те се червиха и си оправяха косите. Така че не считам, че това е някакъв минус за нея.

„Фандъкова с право ми се сърди, защото тя е идвала по-малко при мен и по-малко съм ѝ помагал. И двете са умни и амбициозни. Хубаво е да има такава битка за София. Минус е да кажеш, че те е репресирала държавата, когато целият кабинет те е подкрепял“, повтори той.  

Надявам се Йорданка Фандъкова и Мая Манолова да проведат една коректна кампания за местните избори, заяви премиерът. 

„И двете са умни, отговорни, няма лошо да има такава битка за София. Хубаво е и БСП да участва в тази битка, защото иначе не е честно да се скрият зад Мая, която те изгониха, а ГЕРБ я подкрепи“, добави Борисов. 

„Когато ГЕРБ мечтаеше за отмъщение и имаше цялата власт да го свърши, заради инсинуацията в Костинброд, помните тази манипулация ни струва много проценти на ГЕРБ Станишев и Мая Манолова занесоха сигнала на прокурорите. Помните ли за автобуси с двойни дъна, помните ли за какви лъжи се говореше. Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти аз не дадох, казах им трябва ни такъв човек за омбудсман. И работихме прекрасно”, обясни още премиерът. 

„Тя идваше при мен и ми казваше „аз искам да съм си омбудсман, както ти искаше да си главен секретар“, моите приятели знаят, че моята любов е МВР и ако имаше как да съм си главен секретар. Тя каза „аз искам да съм си омбудсман и за това я подкрепях в закони във всичко, което иска сега реши да е кмет. ГЕРБ не бяха съгласни, а ГЕРБ я направиха омбудсман“. 

"Това, което можете да обещавате със сигурност, е пътят Ботевград – Мездра, двата обхода и въобще пътя до Видин", каза още премиерът по повод кандидатурата за шести мандат на кмета на Монтана Златко Живков. 

„Независимо, че е бил от кмет от друга партия, тогава аз съм се старал максимално да им помагам“, добави Борисов. По думите му започва изграждането на двата обхода.

„Най-важното е Ботевград – Мездра, тогава вече пътуването до Видин и до Монтана ще става за един час и то спокойно каране. Това ще даде възможност и за инвеститори и туризъм и всички останали към Северозапада“, обясни премиерът.

„Пожелаваме успех, продължавайте да работите. Но това може да обещаете от името на правителството, защото смятам че е изключително важно за региона“, коментира още Борисов.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!