Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бомба! Лъсна Агентурното Досие на Бойко Борисов! Ето защо е носил псевдоним „Буда“

Бойко Борисов Мафия пури

През последното десетилетие наблюдаваме възхода на пожарникаря Бойко Борисов, известен в агентурните среди и с псевдонима си Буда. Възход, който настъпи с логичния финал на криминалната революция в България, за да се възцари лозунга: „Цялата власт на мутрата“.

Още в средата на 80-те години на миналия век Борисов е вербуван за доносник на Шесто главно управление на ДС. Хванали са го с компромат, че лъжесвидетелствал на бракоразводно дело.

След 1990 г. Борисов е внедрен около Живков на „Секвоя“, като доносник, пак по линия на въздесъщото Шесто. Но ДС скоропостижно се разпада и останал без препитание, защото нищо не може да прави, Борисов постепенно затъва в блатото на организираната престъпност – рекет, кражба на коли, поръчки, наркотрафик, срастване с полицията.

Така бившият агент отново става оперативно интересен, но вече на новите български „демократични“ служби. Така един офицер от тогавашните криминализирани не по-малко служби го вербува, т.е. превербува за доносник, и го кръщава Буда. Името не идва от Индия, а от Буда-Пеща, където Бирисов е участва в кражби на коли по канал през Сърбия, че дори успял и да полежи малко в местен затвор.

Както стана известно, доносникът Буда донася на своя офицер какво става в подземния свят. Офицерът пък го информира за операциите, които готвят антимафиотите срещу мафиотите. След време същият този офицер е уволнен от служба „Антимафия“ заради нерегламентирани връзки с престъпния свят. Но замогналият се вече Борисов – Буда го назначава на висок пост в охранителната си фирма „Ипон“. От благодарност.

По-късно Бойко Борисов (Буда), с протекциите на фамозния Бригадир Аспарухов, а също и с одобрението на така наречения президент Петър Стоянов (агент Виктор) и гейдружинката от Монтерей, става главен секретар на МВР. Чисто формално, страната по това време се управлява от правителството на Симеон Сакскобургготски. Но царят няма никакви заслуги за възхода на пожарникаря-мутра.

След като е уволнен го правят кмет на София.

И накрая става премиер, който назначава някогашнияти си водещ офицер за шеф в ДАНС.

Веждувременно изтекоха и подробности за реализиране на делото за оперативно наблюдение – ДОН Буда, посветено на същия Бойко Методиев Борисов.

Планът е секретен и прави на пух и прах несвързаните обяснения на Борисов и на вербовчика му, че интересът на антимафиотите към него бил по линия на контратероризма, защото Борисов бил „охрана“ на намиращия се под домашен арест Тодор Живков.

И същият този Буда /Пеща/, лицето с престъпна ориентация, управлява България вече десета година.

Снимката долу е от началните години и е широко тиражирана в бели и жълти вестници, които чрез нея „доказват“, че Борисов бил „зорък охранител“ на Живков и неизменно стоял плътно зад гърба му.

Визират се тържествата в Правец на 21 май 1995 г. и снимката, от която „Борисов най-напред бил изрязан, защото тогава не представлявал интерес, ама след няколко години го върнали на снимката на неговото място, където бил на оригинала, тъй като вече представлявал интерес“. Такава е официалната версия. Но е напълно грешна.

С тази снимка Борисов иска да остане в историята като „охранителя на Живков“. Но фотосът не е нищо повече от поредно менте и Fake, от каквито изобилства същитата с бели конци биография на мутрата Борисов.

Истината е, че Борисов никога не е бил на това събитие и не фигурира на тази снимка. Просто по-късно са го „пришили“ и фотошопнали.

Да не говорим, че е пълно с живи свидетели на онова посещение на Живков в Правец, които се кълнат, че въобще не са забелязали някакво пожарникарче да се навърта около Бившият Първи.

Живков нямаше нужда от охрана, още повече в Правец и най-вече пък от такъв нещастник като Борисов, който нищо не разбира от бодигардстване, както и от всичко друго, с което е благоволил да се захване до днес.

В Правец пожарникарят се „появи“ на снимката заради приятеля си Валентин Златев, който организира това гостуване на Живков в Правец, за да трупа точки. Покрай баща си – бившият соц. кмет на града В. Златев направи ценни контакти, които му позволиха да се присламчи към „Лукойл“, където пробута и Борисов с неговия „Ипон“ за пазач на тръбата с нефта. Но руснаците скоропостижно изритаха Борисов за кражби.

И охранителят – мента, и охраната – менте, и снимката му – менте, цялата му работа – менте, за което продължаваме да плащаме всички. Skandalno.net

източник

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!