Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Ако бях от Варна, щях да търпя ГЕРБ, докато не ми построи „Хемус“. А в Русе вече няма нищо ненаправено…

bbbbb_1

Във Варна  премиерът говори пред участниците в 12-ия летен университет на Младежката структура на ГЕРБ. На събитието присъстваха около 250 души от цялата страна. 

Борисов коментира високите оценки на големите кредитни агенции Fitch и Moody’s с думите: “След като глобалните кредитни агенции излязат със своите становища, ги чете целият свят и се ориентира. На тях не можеш да им кажеш какво да напишат”.

И според Fitch, и според Moody’s показателите на страната ни са стабилни. Затова и доходите на българите ще се повишат във всички сектори с още 10% догодина, обеща премиерът. 

„От Fitch казват, че очаквали да реализираме излишъци. Никъде не пише, че задлъжняваме за младите поколения – идиотщини, които чувам напоследък. И банковият сектор остава стабилен. А Moody’s все едно са преписвали от тях”, каза още министър-председателят, цитиран от Нова телевизия.

“През последните години – това е и в отговор на президента – България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци, стабилно намаление на държавния дълг. Е, това е вече “прогерберската позиция”, която не може да им се прости и трябва да се обърнат срещу тях”, пошегува се Борисов. 

Той коментира и изграждането на магистрала “Хемус”. „Не трябва да има метър, на който да не се строи. Парите вече са отделени. Ако съм на мястото на варненци, ще си кажа: „Ще търпя ГЕРБ, докато ми направят „Хемус”. Освен това, за Варна трябва още един мащабен проект – да се отвори градът към пристанището. За втори мост ще мислим дали е нужен”, коментира Борисов. 

За Пловдив министър-председателят заяви, че трябва местната власт да завърши започнатите проекти – за изложбената зала, военния музей и Околовръстния път. „Ще го вържем със „Скобелева майка”, така че тежкият трафик да не влиза в града”, поясни Борисов. 

„А в Русе вече няма нищо ненаправено – спортни зали, паркове, писта, стадион, площадите, училища, църкви…”, допълни министър-председателят.

Той каза още, че на 3 септември е поканен в Германия, за да говори пред Бундестага. Темата на изказването му щяла да бъде рекордният износ, който страната ни реализира. 

Премиерът коментира и проекта АЕЦ “Белене”. “За него успяхме не само с дипломация, но и с много усилия. В този проект има смисъл, само ако бъде конструиран правилно”, категоричен бе Борисов. 

„Сега е по-добре, че не сме в Шенгенското пространство. Ако бяхме там, нямаше да успеем да връщаме всички нелегални мигранти, които идват от Гърция. С Турция споразумението за мигрантите работи прекрасно. Шенген просто сега няма. Вече стана повече като клише”, каза още Борисов.

Сега

Източник/ци: http://onovini.eu/201

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!