Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Ало" измамниците от Левски харчели дневно по една минимална пенсия

'Ало' измамниците от Левски харчели дневно по една минимална пенсия

Членовете на организираната престъпна група на "ало" измамници, разбита при мащабна спецакция в Левски, успели да спестят и да съберат от "дейността си" значителни доходи, да закупят 8 луксозни автомобила и да построят много големи къщи.

Установено бе още, че ежедневните разходи на престъпниците, надвишават минималната пенсия на пенсионерите в България.

Toва стана ясно на брифинг на говорителя на спецпрокуратурата Сийка Милева в сградата на Главна дирекция "Национална полиция"(ГДНП), посветен на неутрализираната организирана престъпна група за телефонни измами в Левски.

Досъдебното производство е образувано през май 2019 г. срещу организирана престъпна група, състояща се от осем души и създадена с цел извършване на телефонни измами и користна цел. Престъпната група действала под предлог полицейска операция, а от събрани са доказателства е станало ясно, че групата е действала от началото на 2018 г.

Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража" за всички участници в престъпната група. Всички членове на престъпната група са криминално проявени, осъждани са и имат висящи наказателни производства - кражби, грабежи и управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление.

Източник/ци: https://lupa.bg/ne

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!