Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски държавни лица за черен списък дадоха на Държавния департамент на САЩ

Белият дом Вашингтон САЩ

(Wikimedia Commons)

Базирана в САЩ неправителствена организация подготви списък с имената на китайски държавни служители, лично участвали в преследването на духовната практика Фалун Гонг, и го предаде на Държавния департамент на САЩ. Това съобщи телевизия NTD на 28 юли 2019 г.

Според нови правила в САЩ, тези лица трябва да бъдат включени в черен списък и да им бъде отказан достъп до територията на САЩ.

Фалун Гонг (още известен с името Фалун Дафа) е традиционна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото, с принципи Истинност, Доброта, Търпение, и пет медитативни упражнения. Преследвана е от 1999 г. насам от властите в Пекин заради огромната си популярност, възприемана от китайската комунистическа партия като заплаха за властта ѝ.

Представители на Държавния департамент на САЩ са поели ангажимент да разгледат списъка и да наложат санкции както спрямо нарушителите на човешките права, така и спрямо техните семейства.

Инициативата започва през май, когато Държавният департамент на САЩ обяви пред религиозни и други групи, че започва да налага по-стриктен контрол върху молби за визи и да отказва достъп на нарушители на човешките права, включително на такива с вече предоставени визи и зелени карти.

Списъкът с имена е подготвен от Minghui.org, световният уебсайт на Фалун Гонг, който от години документира преследването в Китай. На сайта са публикувани частични данни за провинилите се държавни служители и описание на техните престъпления.

Кремена Крумова, кореспондент на ИЦФДБ

Източник/ци: https://www.falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!