Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пеевски бил толкова оправен, че му се наложило да присъства само веднъж в парламента за две години

Пеевски е присъствал само веднъж в парламента за две години

От сформирането на 44-тото Народно събрание през април 2017 г. до 30.04. 2019 г. депутатът Делян Пеевски се е регистрирал само за едно пленарно заседание - първото. Той не е бил глобяван нито веднъж за отсъствията си. За същия период депутатът на ДПС нито веднъж не е бил и командирован от парламента. А като народен представител към него няма и зачислени нещатни сътрудници. Всичко това се казва в официален отговор на главния секретар на Народното събрание Стефана Караславова до Гражданско сдружение „БОЕЦ“. Сдружението е отправило своите въпроси по Закона за достъп до обществената информация.

От „БОЕЦ“ са попитали: „Колко работни дни е присъствал на пленарни заседания на Народното събрание, както и на заседания на парламентарните комисии, в които участва  депутата Делян Славчев Пеевски по месеци за периода от учредяването на 44-тото Народно събрание до 30.04.2019г.?“ 

И са получили отговор от администрацията на парламента: 

„За периода от учредяването на 44-тото Народно събрание до 30.04.2019 г. включително народният представител Делян Славчев Пеевски има извършена една регистрация за пленарно заседание за месец април 2017 г.“ 

От гражданското сдружение коментират, че „това е подигравка с институциите и демокрацията“: 

"Това е гавра с избирателите!

Пеевски е срам и обида за българското общество, държава и парламент! 

Пеевски е олицетворение на мафиотизираната държава и наглостта на управниците ни! 

И като се питате „дъно има ли“, вече имате и отговора – ТОВА Е ДЪНОТО! Не е бил в парламента дори и при внасянето на „неговите“ закони! Не е бил на празничните заседания, дори при гласуването на бюджета! Няма зададен НИТО ЕДИН въпрос, или питане! Няма никакъв смисъл и  полза от него и подобни паразити! Въпросът „КЪДЕ Е ПЕЕВСКИ“ измества култовия въпрос „Кой предложи Пеевски“! И дори въпросът ЖИВ ЛИ Е ПЕЕВСКИ става все по актуален и логичен! Може ли българите да гласуват за призрак?", коментират от гражданското сдружение.  

Оттам съобщават, че ще предприемат няколко стъпки. 

ПЪРВО - Ще внесем писма и сигнали  за казуса „Пеевски“ до АЛДЕ, ЕНП, ПЕС и останалите европейски партии.

ВТОРО – Ще внесем писма и сигнали  за казуса „Пеевски“ до Европейската комисия и Европейския парламент.

ТРЕТО – Ще внесем писма и сигнали  за казуса „Пеевски“ до ОССЕ – Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

ЧЕТВЪРТО – Ще внесем писма и сигнали  за казуса „Пеевски“ до посолствата и правителствата на всички държави членки на ЕС.

ПЕТО – Ще заведем дело в Страсбург за отказ от правосъдие, заради отказа на ВАС и ЦИК да извършат реална проверка и да съберат доказателства по сигнала на БОЕЦ за уседналостта на Пеевски. 

По-рано БОЕЦ внесе сигнал до Централната избирателна комисия срещу регистрацията на Делян Пеевски като кандидат в евролистата на ДПС с аргументи, че „той не изпълнява условията за уседналост“. Сдружението се опитва да докаже, че Пеевски не е живял в последните 6 месеца в ЕС. Това би било пречка той да се кандидатира, тъй като в Изборния кодекс има изискване за уседналост. 

Наскоро Върховният административен съд (ВАС) се произнесе по жалба на "Боец" по темата. Съдиите не видяха нередност в това, че ЦИК реално проверява само по адресна регистрация. От "Боец" обаче смятат, че Пеевски е декларирал невярни данни и искат да установят това чрез сигнал до Върховната касационна прокуратура. 

Източник: Клуб "Z"

Източник/ци: http://glasove.com/categories/novini/news/peevski-e-prisystval-samo-vednyzh-v-parlamenta-za-dve-godini

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!