Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жена умира три месеца след освобождаване от затвора - вътрешните ѝ органи гноясали след години на изтезания

(Minghui.org) Жителка на окръг Хуангчуан е починала три месеца след като е изтърпяла 1,5 години затвор за практикуване на Фалун Гонг - духовна дисциплина, преследвана от китайския комунистически режим от 1999 г. насам.

Г-жа Лиу Дженфан е била измършавяла, когато е била освободена от женския затвор в Хенан на 1 септември 2018 година. Въпреки екстензивното медицинско лечение, тя почина на 7 декември 2018 г. като повечето от вътрешните й органи бяха гноясали. Тя беше на 60 години.

Смъртта на г-жа Лиу сложи край на десетилетия на изпитания заради отказа ѝ да изостави вярата си. В наказателната си жалба, подадена през 2015 г. срещу Джиянг Земин, бивш лидер на комунистическия режим, наредил преследването на Фалун Гонг, тя разказва как е била многократно арестувана и впоследствие изтезавана през последните 20 години.

Тя заяви в жалбата си, че здравето й е претърпяло драматичен спад, след като е била бита два пъти за по 16 и 33 часа, в рамките на десет дни след ареста й през 2004 г. за разпространението на материали за Фалун Гонг. Нейните вътрешни органи са били наранени и тя често повръща кръв след това.

По-късно тя получи петгодишна затворническа присъда и изтезанията продължават. Въпреки слабото си физическо състояние, тя била принудена да работи по 14 часа всеки ден без заплащане.

Осем години след освобождаването си от затвора тя бе арестувана отново през 2017 г. и получи втора затворническа присъда, последвана от преждевременната й смърт.

Задържане и домашни претърсвания

Г-жа Лиу, фризьорка, започнала да практикува Фалун Гонг през май 1998 г. Херния на лумбалния диск и костната ѝ хиперплазия скоро изчезнали. Съпругът й, който не практикувал Фалун Гонг, също получи благословения. В автомобилна катастрофа, при която бива изхвърлен във въздуха и ударен от колелата на мотоциклет, той изобщо не бива наранен.

Тъй като твърдо се придържаше към вярата си, г-жа Лиу става полицейска цел с началото на преследването.

Тя е арестувана четири пъти и нейният дом е бил претърсван три пъти между 1999 и 2003 година. Нейните Фалун Гонг книги и свързаните с тях материали били иззети от полицията.

Г-жа Лиу е била задържана един месец в центъра за задържане в Хедън в началото на 2000 г. Полицията изнудва от нея 2000 юана, преди да бъде освободена.

Тя е арестувана отново през 2001 г., след като полицията е открила материали за Фалун Гонг в дома ѝ. Отвеждат я в тайно отделения за задържане намиращо се в хотел и я принуждават да стои за една нощ без сън. 1500-те юана, които тя носела със себе си, били откраднати от полицията.

Полицията я разпитвала за източника на материалите, но тя мълчала. Те я били повече от 20 часа и блъскали главата й в стената. Косите й били изскубани, а скалпът й продължавал да кърви.

Полицаите я закачили на рамката на прозореца с белезници и продължили да я бият, докато не започнала да повръща кръв.

Когато въпреки всичко тя отказала да разкрие откъде е получила материалите, полицията я изпратила отново в центъра за задържане на Хедън и я държали там три месеца. Семейството й платило 2000 юана на заместник-директор на отдела за вътрешна сигурност, за да я измъкне от там.

Скоро след това тя отива с 80-годишната си майка в Пекин, за да апелира за Фалун Гонг. И двете жени били арестувани и задържани в центъра за задържане на Хедън. Тя повръща кръв и не може да яде. Пазачите я пуснали един ден по-късно, но задържали възрастната ѝ майка в продължение на месец.

Тя била докладвана на полицията за разпространение на материали за Фалун Гонг през 2003 г. и е арестувана отново. По време на разпит тя избягва от полицейското управление в Пенгджиадиан и е принудена да живее далеч от дома си, за да се скрие от полицията. Неспособна да я намери, полицията арестува съпруга й и го задържа за 15 дни.

49 часа на свиреп побой

Скоро след като се връща у дома, полицията я арестува заедно с нейния съпруг на 2 февруари 2004 г. Когато дъщеря й се опитала да попречи на полицията да арестува родителите й, те я блъснали на земята и заплашвали да я арестуват.

Един от служителите в полицейското управление в Гуаншан я обиждал устно а четирима офицери яростно я биели. Те скубали косата й и разкъсали дрехите й. Когато офицерите се уморили от побоите, те започнали да използват метален прът и се редуват да я бият, докато пръта се счупил. Изтощени от побоите, офицерите седнали и започнали да удрят ръцете и пръстите й с счупения метален прът.

Те я били в продължение на 16 часа, от 17:00 вечерта до 9:00 ч. сутринта. Главата, лицето, устата, ушите и пръстите й продължавали да кървят. След това я отвели в центъра за задържане в Гуаншан.

Девет дни по-късно полицаите я връщат в полицейското управление и я бият отново в продължение на 33 часа. Тялото й било покрито със синини и тя кървяла навсякъде. Органите й били увредени и тя повръщала кръв.

Полицаите продължили да питат откъде е получила Фалун Гонг листовки, но тя отказала да отговори.

След като е върната в центъра за задържане, тя често повръщала кръв. Била толкова слаба, че не можела да ходи или да стои.

Междувременно полицията задържа съпруга й в същия център за задържане в продължение на пет месеца. Той бил принуден да върши робски труд и ден и нощ, и получавал само по едно ядене на ден.

Охраната завърза тестисите му с тънка нишка и я горили със запалка.

Затворена за пет години

Няколко месеца по-късно Лиу бе осъдена на пет години затвор и бе отведена в женския затвор в Хенан на 15 юли 2004 г.

Пазачите я принудили да седне на малък стол. Десетина затворници я обградили, вербално обиждайки нея и Фалун Гонг.

Затворниците повторят това 85 дни. Тя била на ръба на смъртта и припадала над една дузина пъти.

Тъй като все още отказвала да се откаже от Фалун Гонг, охраната започнала да поставя в храната й нервно-парализираща дрога. Тя спира да яде веднага щом забелязва наркотиците.

След като състоянието й се възстановява малко, охраната я принудила да работи по 15 часа на ден без заплащане. Тя протестира и те намаляват натоварването ѝ с един час. Когато се изтощавала и правела кратка почивка, охраната се приближавала и я биела.

В допълнение към робския труд, пазачите също са намерили начини да я измъчват физически, включително и да я принуждават да стои в продължение на дни без сън или клекнала с часове с ръце на главата.

Тя бе освободена от затвора на 1 февруари 2009 г.

През 2013 г. полицията открива, че тя отново разпространява материали за Фалун Гонг. Тя бе принудена да живее далеч от дома, за да избяга от преследването.

Последният й арест беше на 3 март 2017 г. Този път тя бе осъдена на 1,5 години затвор.

От кореспондент на Minghui в провинция Хенан, Китай

Китайска версия

Източник/ци: http://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!