Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Най-добрите места за пътуване в Европа за 2019 г.

Топ 15 е подреден от половин милион потребители на сайта European Best Destinations

Повече от половин милион потребители на сайта European Best Destinations (Най-добрите европейски дестинации) са гласували в десетото издание на конкурса тази година.

Независимо дали става дума за почивка в града, романтично бягство, семейна или плажна ваканция, културно или гастрономическо пътуване, самостоятелно или с приятели, изборът е голям.

Вижте Топ 15:

15. Флоренция, Италия


Флоренция е несравнима: красотата, светлината и атмосферата ще ви съблазнят. Флоренция от векове е вдъхновявала най-великите художници, които революционизирали света на изкуството. В града се раждат най-големите шедьоври, правени някога от човечеството. Архитектурата е изключително богата и музеите, скулптурите и картините са известни по целия свят.

Флоренция е град с корени и крила, град, който е начело на устойчивото развитие и творчество. Флоренция също е много загрижена за бъдещето, околната среда и основните проблеми, свързани с обществените и екологичните промени.

14. Рига, Латвия

По-модерен от всякога, Рига отново е част от списъка и тази година. Рига е идеална дестинация за откриване на нови хоризонти. Предлага безпрецедентен микс от архитектура, история, модерност, модерни кафенета и ресторанти, търговски улици, предлагащи както традиционни продукти, така и продукти от местни дизайнери.

Рига е приветлив и динамичен град, колоритна и искряща дестинация. Това е градът, който трябва да посетите тази година, ако искате да подлудите приятелите си в Instagram. Рига също е идеален град за гастрономи или архитектурни ентусиасти. Старият му исторически център е пълен с традиционни ресторанти или такива с фюжън кухня.

13. Котор, Черна гора


Котор определено е най-модерната дестинация в Европа. Той е автентичен, очарователен, спиращ дъха. Градът е идеален за релаксиращ престой, за гастрономи, за любителите на туризма, историята, културата.

Котор е идеалната дестинация за хора, които търсят автентичност и нови преживявания. Посетете укрепленията на Стария град, разходете се до върховете на Котор или опознайте залива, един от най-красивите в Европа.

12. Атина, Гърция


Слънце, вкусна храна, култура, нощен живот, паметници, море, синьо небе… Добре дошли в Атина, една от най-добрите дестинации в Европа! Атина е сред първите 15 дестинации всяка година и през цялата година тя привлича европейски пътешественици в търсене на своите корени, но също и пътници от цял свят.

Градът е люлка на европейската философия. Атина е вдъхновена от историята и се фокусира върху модерността и културните и икономическите въпроси на утрешния ден. Пътуващите обичат нейната архитектура, квартал Плака, паметниците, вкусната храна, модните магазини, но също и нощния живот. Близостта до морето (15 минути от центъра) го прави много привлекателен.

11. Динан, Белгия


Динан се превръща в „Кралица на Instagram”, една от най-модерните дестинации в Европа. Този очарователен град, разположен в южната част на Белгия, няма за какво да завижда на други големи белгийски туристически дестинации, като възвишеният Брюж или оживения и искрящ Антверпен.

Веднага щом стигнете до Динан, панорамата ще ви плени: река Маас и скалите оформят тази красива гледка като пощенска картичка. Посетете църквата, стигнете до върха на Динан с въжена линия и открийте Цитаделата, крепост, която предлага великолепна гледка към река Маас и една от най-красивите долини в Европа. Насладете се на миди и чипс на Croisette и не пропускайте "Leffe Blonde". Тази известна бира всъщност се приготвя от монасите от абатството Дева Мария от Лефе само на няколкостотин метра от Динан.

10. Сент Максим, Франция


Сент Максим (Sainte-Maxime) е една от любимите дестинации в Европа на читателите на сайта. Това е кътче от рая, идеална дестинация за почивка със семейството или любимия човек. Разположен между Прованс и Френската Ривиера, градът е автентичен, топъл и приветлив.

Снет-Максим е известен в цял свят с красотата на своите пейзажи, тюркоазените води и безкрайните си плажове. Той е популярен сред туристите от цял свят заради автентичната си провансалска душа. Ако искате да преживеете нови преживявания, да се запознаете с нови хора, да откриете нови вкусове, тук определено е мястото за вас.

9. Братислава, Словакия


Столицата на Словакия задължително трябва да е в списъка ви за пътуване. Братислава е модерен град на Дунав, където вековната история се съчетава с вълнуващото настояще. Не само достъпността на Братислава и близостта до други столици привличат посетителите в столицата на Словакия. Ако търсите градска почивка, пълна с култура, изключителна кухня, изключителни преживявания и неповторима атмосфера, Братислава е мястото.

Доминиращият триъгълник - Братиславският замък, НЛО кулата и катедралата Св. Мартин - предлагат комбинация от невероятни панорамни гледки към града, прекрасни кулинарни изживявания, и напомнят за богатата история на града.

8. Цавтат, Хърватия


Хърватия е една от най-красивите страни в света и Цавтат, разположен на Адриатическото крайбрежие, съвсем близо до Дубровник, е истинско бижу. Зашеметяващо прекрасен, този малък град е само на 20 километра от Дубровник. Цавтат ще ви съблазни с красотата на своите пейзажи, но също така и с богатството на своето културно-историческо наследство… и своята гастрономия!

7. Женева, Швейцария


Женева е изненадваща, искряща и перфектна за почивка в града, за любителите на пазаруването, културата и природата. От бреговете на най-голямото езеро в Западна Европа само за един час се озовете в подножието на Монблан, най-високия връх на континента. Каране на ски през сутринта и пазаруване в следобедните часове? Няма проблем! Тук всичко е възможно! Със своите спиращи дъха гледки, Женева ще ви удиви отново и отново!

6. Малага, Испания


Забравете Барселона и Мадрид тази година и отидете в Малага! Разходете се по алеите на стария исторически център, напълнете дробовете си с чист морски въздух на кея, пазарувайте на марината или пийте коктейл на покрива на модерен бар. За панорамна гледка към града, отидете на Grande-Roue или се изкачете до върха на Gibralfaro Castle.

Подарете си ден на тръпката на "Caminito del Rey", една от най-красивите природни забележителности в провинция Малага. И накрая, насладете се на момент на чисто блаженство в един от великолепните хамами.

5. Познан, Полша


Полша е една от най-модерните туристически дестинации, която не бива да бъде пропусната тази година. Харесвате ли историята, замъците? Познан е създаден за вас с невероятната си възрожденска архитектура, огромния средновековен замък или колоритните фасади на Стари Ринек (Стария пазар).

Познан е един от най-зелените градове в Полша, когото много велосипедисти и пешеходци предпочитат най-вече през лятото. Градът е е домакин и на невероятни събития като "Етно Порт", един от най-добрите музикални фестивали в света.

4. Мец, Франция


Ако искате да откриете една от най-модерните дестинации във Франция, Мец е определено мястото, където да отидете. Градът привлича артисти и пътници от цял свят. Млади дизайнери, инвеститори, стартиращи компании се установяват в Мец от години. Основните културни институции като Центъра Помпиду и известни творци като Филип Старк са решили да започнат своите проекти в града.

Разположен в североизточната част на Франция и само на 82 минути от Париж с влак, Мец е идеалният град за кратка почивка. Неговата комбинация от оживени търговски улици и крайбрежни алеи за разходки го прави идеален за пешеходци, велосипедисти и хора, които търсят забавление и релакс. Семейните паркове и градини са част от градския начин на живот, точно както оживените тераси, кафенета и барове. Храните с добро качество са лесни за намиране. Покритият пазар, сладкарниците, управлявани от всепризнатите готвачи на сладкиши, и многобройните ресторанти предлагат местни и международни деликатеси за всеки бюджет.

3. Монте Изола, Италия


Монте Изола е може би една от най-красивите дестинации в Италия. Разположен на езерото Изео, само на 2 часа от Милано, градът предлага най-доброто от Ломбардия на няколко квадратни километра. Монте Изола отдавна забранява автомобили и е носител на наградата "EDEN - Европейска дестинация за върхови постижения" от Европейската комисия за нейния ангажимент за устойчив туризъм и поддържане на местното производство.

Монте Изола съблазнява туристи от цял ​​свят; той вдъхновява велики художници като Кристо, които са избрали острова за една от най-красивите му художествени инсталации.

Освен това тук може да се радвате на местните занаяти, риболова, както и да опитате местни продукти като салам, риба в масло, диви аспержи, екстра върджин зехтин, сушени сардини, пресни домати, рукола или кефал. И местно вино, разбира се.

2. Брага, Португалия


Брага привлича туристи от цял свят в продължение на хиляди години. Градът се намира само на 1 час с влак от Порто и е искрящ, очарователен и изпълнен с живот. Тук ще намерите най-доброто от Португалия в приятелска и топла атмосфера.

Разходете се из търговските улици и се полюбувайте на красотата на готическата катедрала. Направете романтична почивка в градината Санта Барбара или се разходете до върха на Bom Jesus do Monte. Дори небето не изглежда да е ограничение за Брага и нейните жители. Независимо дали сте вярващ или не, Светилището на Дева Мария от Самейро е спиращо дъха красиво и вдъхновяващо.

1. Будапеща, Унгария


Хиляди хора от всички краища на света са гласували за Будапеща като най-добрата европейска дестинация за 2019 г. Столицата на Унгария е номер едно в списъка за пътуване.

Градът е зашеметяващ с богатото си архитектурно и историческо наследство: предлага несравнима комбинация от култура, разцъфтяваща гастрономия, предимствата на термалните води и забележителностите на световното наследство. Перлата на Дунав е не само най-добрата европейска дестинация, тя е и един от най-красивите и най-безопасните градове в света. Будапеща предлага елегантността на Париж, архитектурното наследство на Виена, очарованието на Порто, нежния начин на живот на Стокхолм.

Източник/ци: https://www.economic.bg/bg/news/11/naj-dobrite-mesta-za-patuvane-v-evropa-za-2019-g.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!