Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Световна премиера на лимузината на Путин на изложението IDEX в ОАЕ

Световна премиера на лимузината на Путин на изложението IDEX в ОАЕ

/КРОСС/ Световната премиера на лимузина Aurus ще се състои на оръжейното изложение IDEX в Обединените Арабски Емирства през февруари 2019 година, съобщи пред ТАСС министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров в кулоарите на форум "Делова Русия".

"В средата на февруари на изложение в ОАЕ", каза той, като уточни, че става дума именно за лимузината.

По-рано беше планирано автомобилите Aurus да бъдат представени на международния автомобилен салон в Женева през март 2019 година. Руската премиера на автомобилите от серията се състоя в Москва през август 2018 година.

IDEX е едно от най-представителните международни оръжейни изложения, провеждано под патронажа на шейх Халифа бин Зайед ал-Нахаян - президент на ОАЕ, при поддръжката на правителството и въоръжените сили на страната. Изложението ще се проведе между 17 и 19 февруари 2019 година.

Aurus е руска марка луксозни автомобили, създадена в рамките на проект "Единна модулна платформа", известен още като "Кортеж", която от 2013 г. се разработва от инженерите на ФГУП "НАМИ" по поръчка на министерството на промишлеността и търговията. За работата по проект "Кортеж" са отделени 12,4 млрд. рубли от бюджета (около 167 хил. евро). Проектът предполага създаването на линия автомобили на базата на единна платформа - седан, лимузина, миниван и офроудър.

Специална версия на автомобилите се използва и в гаража със специално предназначение на Федералната служба за охрана на Русия - за превозите на президента и премиера на Руската федерация.
И не е само премиерата! На 15 февруари започва предварителната продажба на лимузини и седани от новата руска марка Aurus!

Източник/ци: http://www.cross.bg/premiera-fevryari-godina-1596152.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!