Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пет места, които задължително да посетите в Дубай


Те са сред най-големите атракции на емирството

Дубай безспорно е една от най-посещаваните туристически дестинации и има много атракции, с които да привлече туристите - от изкуствените острови до пустинните разходки.

Освен това има много места, които всеки би желал да отбележи в списъка си за посещение и да покаже на снимка в социалните мрежи.

Вижте едни от най-красивите и популярни забележителности на емирството, които е задължително да посетите, докато сте там:

1. Рамката на Дубай

Предлагаща един от най-добрите гледки на града, Рамката (Dubai Frame) е приветствала един милион посетители, откакто бе открита през януари 2018 г., според държавните медии. Разположена в Парк Zabeel с изглед към небостъргачите по улица Sheikh Zayed Road, мястото е и домакин на редица събития.

2. Чудните градини


Dubai Miracle Garden е със сигурност най-цветното място в града от средата на ноември до средата на май, когато тук цъфтят 150 милиона цветя. Атракциите включват най-голямото цветно оформление в света, както и цветна скулптура във формата на самолет Airbus A380.

3. Резерватът в пустинята


Покриващ 87 кв. мили, резерватът Пустинята Дубай е място за почивка далеч от града, с пясъчни дюни и редки флора и фауна.Може да си направите ретро пясъчно сафари, да карате борд по дюните, да се качите на камила или кон.

4. Бурдж Халифа


Най-високата сграда в света е нещо, което не може да пропуснете, а гледките от върха й говорят сами за себе си.

5. Аквариума


Тук може да наблюдавате как хранят акулите, дори във водата, ако имате достатъчно смелост. Ако не – разходете се по 48-метровия тунел за наблюдение и ще се порадвате на хищните риби от безопасно разстояние.

Бонус – Аквариумът се намира в Dubai Mall, който разполага с 1200 магазина. Няма как да ги обиколите дори за цял ден.



Източник/ци: https://www.economic.bg/bg/news/11/pet-mesta-koito-zadalzhitelno-da-vidite-v-dubaj.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!