Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Трима жители на Шандонг са арестувани за изпращане на информация за Фалун Гонг - двама са им дадени затворнически присъди и един е принуден да напусне дома си, за да се избегне арест

(Minghui.org) Трима жители на град Джаоджуан бяха арестувани през май 2018 г. за поставяне на плакати за Фалун Гонг. Двама от тях бяха осъдени на затвор през януари 2019 г., докато третият практикуващ Фалун Гонг, който бе освободен под гаранция, беше принуден да живее далеч от дома си, за да не бъде върнат в ареста.

Фалун Гонг, известен също като Фалун Дафа, е духовна дисциплина, основана на принципите на Истина-Доброта-Търпение. Тя е преследвана от китайския комунистически режим от юли 1999 г.

Лиу Джи е осъден на три години и половина и е глобен с 30 000 юана. Г-н Уей Янджин получи 9 месеца и бе глобен с 5000 юана. Г-н Лиу обеща да обжалва присъдата в края на съдебното си заседание през януари.

Г-н Лиу и г-н Уей бяха арестувани на 13 май 2018 г. за поставяне на плакати за Световния ден на Фалун Дафа, за да отбележат годишнината от публичното представяне на практиката. Трети практикуващ, участващ в случая, г-н Джоу Чанфа, беше арестуван един ден по-късно.

Докато г-н Джоу бе освободен под гаранция след един месец задържане, г-н Лиу и г-н Уей остават в ареста в центъра за задържане на Юелу.

Тримата практикуващи се появиха в Окръжния съд в Ксуечен на 29 ноември 2018 година. Адвокатите на г-н Лиу и г-н Уей пледираха за тях невиновни.

След изслушването г-н Лиу и г-н Уей са върнати обратно в центъра за задържане и на г-н Джоу е било позволено да се прибере у дома, за да изчака присъдата.

Съдът разпореди полицията да заведе г-н Джоу в ареста през декември 2018 г. Той избягал и оттогава живее далеч от дома.

03 февруари 2019 г. | От кореспондент на Minghui в провинция Шандонг, Китай

Китайска версия

Източник/ци: http://en.minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!