Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Най-скъпите разводи в историята

Най-скъпите разводи в историята

© Wikipedia Commons

Основателят на Amazon Джеф Безос обяви преди време, че заедно със съпругата си МакКензи планират да се разведат.

При състояние от 137 млрд. долара, класиращо Безос на челно място сред най-богатите хора в света, разводът би заел и първото място сред най-скъпите раздели в историята.

Много знаменитости са попадали от грешната страна на скъпи бракоразводни дела, като сред тях са Пол Макартни, Мадона, Тайгър Уудс и дори президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Въпреки че една от двете страни във всеки от тези разводи е получила десетки милиони долари, те бледнеят, в сравнение с най-скъпите бракоразводни споразумение в историята.

В тази класация попадат разводи на стойност стотици милиони долари, а в някои случаи и 1 млрд. долара или повече.

Ето ги и тях:

10. Боб Джонсън и Шийла Кръмп Джонсън, 2002 г. — 400 млн. долара

Телевизионните магнати Боб Джонсън и Шийла Джонсън са семейство в периода 1969 – 2002 г., като в тогава съосновават Black Entertainment Television (BET).

През 2000 г. двамата станаха първите чернокожи милиардери. Когато обаче се развеждат две години по-късно, Шийла си тръгва с 400 млн. долара, според ABC News.

В странен обрат на съдбата, впоследствие тя се омъжва за съдията по бракоразводното дело с бившия й съпруг.

9. Мел Гибсън и Робин Муур, 2006 г. — 425 млн. долара

Бракоразводното споразумение на стойност близо половин милиард долара остава най-голямото в Холивуд и до днес.

По онова време то съставлява половината от личното богатство на Мел Гибсън.

8. Крейг Маккоу и Уенди Маккоу, 1997 г. — 460 млн. долара

Пионерът в индустрията на мобилните телефони Крейг Маккоу и вестникарският издател Уенди Маккоу се развеждат без драми през 1997 г., като бракоразводното споразумение е на стойност над 460 млн. долара в акции на Nextel, според Forbes.

7. Дмитрий Риболовльов и Елена Риболовльова, 2014 г. — 604 млн. долара

Елена Риболовльова подава молба за развод от руския бизнесмен Дмитрий Рибиловльов и изтъква като причина "многобройните му изневери".

Съдът първоначално присъжда на Елена невероятните 4.5 млрд. долара през 2014 г., но след като решението е обжалвано, тя си тръгва от брака "само" с 604 млн. долара.

6. Аднан Кашоги и Сорая Кашоги, 1980 г. — 874 млн. долара

През 1961 г. саудитският търговец на оръжие Аднан Кашоги се жени за 20-годишната британка Сандра Дейли, която приема исляма и променя името си на Сорая.

Според сп. Time, в пика на богатството им двойката притежава 17 жилища, три самолета и три яхти.

Двамата се развеждат през 1974 г., а бракоразводното споразумение е на стойност рекордните за онова време 874 млн. долара, които днес се равняват на над 2 млрд. долара.

5. Харълд Хам и Сю Ан Арнал, 2012 г. — 975 млн. долара

Съдебното дело между петролния магнат Харълд Хам и неговата съпруга Сю Ан Арнал завършва с това, че Хам й написва чек за цели 974.8 млн. долара.

Арнал първоначално не осребрява чека и настоява за по-голяма сума, но впоследствие отстъпва през 2015 г.

4. Стив и Илейн Уин, 2010 г. — 1 млрд. долара

Големите играчи в хазартния бизнес на Лас Вегас Стив и Илейн Уин са женени един за друг не веднъж а два пъти - от 1963 до 1986 г. и от 1991 до 2010 г.

Вторият им развод се смята за един от най-скъпите в историята. Въпреки че за него няма много подробности, се смята, че бракоразводното споразумение е на стойност 1 млрд. долара.

3. Бърни Екълстоун и Славица Радич, 2009 г. — 1.2 млрд. долара

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун, който е един от най-богатите хора във Великобритания, се развежда с хърватския модел Славица Радич през 2009 г.

Бракоразводното споразумение е на стойност 1.2 млрд. долара и макар че подробностите не са много ясни, при този развод изглежда има необичайна ситуация и Радич е тази, която плаща на Екълстоун.

2. Рупърт Мърдок и Ана Торв, 1999 г. — 1.7 млрд. долара

Медийният магнат Рупърт Мърдок и журналистката Торв имат 31-годишен брак и три деца.

Плановете на двамата относно това кога да сe оттегли Мърдок обаче се разминават и те решават да се разделят приятелски през 1998 г. Няма много подробности около развода, но се смята, че Торв е получила 1.7 млрд. долара.

И двамата забравят бързo един за друг. Мърдок се жени за Уенди Денг 17 дни след развода им, а Торв се омъжва за Уилям Ман шест месеца след това.

1. Алек Уилденстaйн и Джослин Уилденстайн (на снимката), 1999 г. — 3.8 млрд. долара

Най-скъпият развод досега става факт през 1999 г., когато френско-американският бизнесмен и търговец на предмети на изкуството Алек Уилденстайн се развежда със съпругата си Джослин, с която имат 21-годишен брак.

Съдебното дело, съпътстващо развода, води до това, че на Джослин са присъдени 2.5 млрд. долара и по 100 млн. долара за всяка от следващите 13 години, пише People. Така общата сума възлиза на 3.8 млрд. долара.

Източник/ци: https://profit.bg/klasatsii/nay-skapite-razvodi-v-istoriyata/?page=2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!