Следвайте "Буднаера" в Телеграм

931 практикуващи Фалун Гонг са осъдени за вярата си през 2018 година

Д-р Ли Чансин, лекар и баща на две деца, наскоро бе осъден на четири години затвор.

(Minghui.org) Според информацията, събрана от Мингхуей, 931 практикуващи Фалун Гонг са били осъдени на затвор заради вярата си през 2018 година.

Тези осъдени практикуващи идват от 27 провинции и централно контролирани общини. Провинция Ляонинг е начело със 116 присъди, последвани от 107 присъди в провинция Шандонг. И в двете провинции в списъка на случаите на осъждане през 2017 г. бяха съответно 179 и 108 случая.

21 други провинции съобщават за двуцифрени случаи на издадени присъди, вариращи от 11 до 73 присъди. Четири провинции съобщават за между 6 и 8 осъдени.

Наказателните срокове на тези практикуващи лица варират от 4 месеца до 14 години, като средната продължителност е 3,22 години.

14-годишната присъда беше дадена на г-н Сун Жиганг, жител на провинция Ляонин, през април 2018 г., след като полицията открила информация, свързана с Фалун Гонг, в изгубения му мобилен телефон.

Друг практикуващ, г-н Ляо Дауу от провинция Гуанси, бе осъден на две години на 28 декември 2018 г., за придружаване на съпруг на задържана практикуваща да я посети.

Деветдесет и пет от практикуващите са на 65 или повече години. Десет в своите 70-те години бяха осъдени на 7 години, а четири в 80-те си бяха осъдени на 4 години.

В допълнение към присъдите за лишаване от свобода, 258 практикуващи са били или глобени от съда, или полицията е изнудила средства от тях за общо 2 880 577 юана, като средната стойност е 11 165 юана на практикуващ.

Поради информационната блокада на китайския комунистически режим броят на осъдените практикуващи Фалун Гонг не винаги може да бъде докладван своевременно, нито е налице подробна информация. Действителният брой на осъдени практикуващи може да е по-висок.

Специалисти, осъдени за тяхната вяра

Практикуващите, осъдени през 2018 г. включват колежани, инженери, IT специалисти и предприемачи. Докато се радват на успешни кариери, те все пак получават присъди за лишаване от свобода, защото не се отказват от вярата си. Много от тях изразяват уважение към Фалун Гонг за това, че им дава повече енергия и мъдрост, за да вършат работата си по-добре.

Съпругът на американския жител е затворен в Китай заради вярата си, отказани са му срещи с адвокат

Г-н Ма Женю, инженер по проектиране на радари в град Нанджинг, провинция Дзянсу, бе осъден на 3 години затвор на 28 юни за писане на писма до правителствени служители, които да апелират за Фалун Гонг. В момента е в затвора в Суджоу.

Властите отвърнаха с репресивни мерки срещу адвоката на г-н Ма за това, че е представлявал него и други практикуващи Фалун Гонг, като заплашиха, че няма да подновят лиценза му. Друг адвокат също получи предупреждение и е заплашен с отнемане на лиценза му, ако продължи да представлява господин Ма.

Третият адвокат, който продължава да го представлява, е бил възпрепятстван от властите да се срещнат с него.

Съпругата на г-н Ма, г-жа Чжан Юхуа, също практикуваща Фалун Гонг, избяга в САЩ преди три години, за да избегне преследването и не може да се върне в Китай. Сега тя е много притеснена за него, тъй като на нито един адвокат не му е било позволено да се среща с него, откакто е бил затворен през юни 2018 г.

Шанхайски инженер е осъден на две години затвор за изказване относно преследваната му вяра

Г-н Xu Yongqing, инженер в Шанхай, бе осъден на две години затвор и глобен с 5000 юана на 18 септември 2018 г. от съд в град Yangzhou, провинция Дзянсу, защото не се е отказал от вярата си във Фалун Гонг.

Изпитанията на г-н Сю започват на 22 август 2016 г., когато той е арестуван за искане за премахване на бюлетин със съобщения близо до метростанция в Шанхай, които очернят Фалун Гонг.

След като е бил освободен, той подава жалби срещу полицаите, които са го арестували и Министерството на обществената сигурност, заради подкрепата им на преследването на Фалун Гонг.

Министерството на обществената сигурност нареди на полицията в Шанхай да накара г-н Сю да оттегли делото си. Той отказа да се съобрази и по-късно се изправи пред отмъщение от страна на полицията, която го обвини, че изпраща писма относно Фалун Гонг.

Отказана медицинска помощ на лекар от Гуандун затворен за скъсване на клеветнически плакати

Д-р Ли Чансинг, 59 годишен, лекар в град Гуанджоу, бе осъден на четири години през видеоконференция в център за задържане на 6 септември 2018 г.

Д-р Ли Чансин, лекар и баща на две деца, наскоро бе осъден на четири години затвор.

Д-р Ли е бил арестуван на 20 април 2017 г., за скъсване на плакати, които оклеветяват Фалун Гонг. След няколко месеца на задържане тежкото му здравословното състояние, дължащо се на силно отравяне, което изчезва след като той започнал да практикува Фалун Гонг, се повтаря отново.

Тъй като властите му отказват медицинска помощ, здравето му продължава да се влошава и той ту е в безсъзнание, ту в съзнание. Изтощен е и губи способност да стои прав и да ходи.

Бивш изпълнителен директор на болницата, осъден на две години затвор за изпращане на 11 писма за Фалун Гонг

Г-жа Ли Пинг, на 49 г., бивш ръководител, отговарящ за медицинската етика в железопътната болница Джиагеджаки в провинция Хейлунцзян, бе осъдена на две години затвор през октомври 2018 г. за писане на писма до правителствените агенции с цел да ги убеди да спрат преследването на Фалун Гонг.

Ли е била съдена на 5 юни 2018 г. и само двама членове на семейството са били допуснати в съдебната зала.

Прокурорът я обвини в „саботиране на правоприлагащите органи“.

Когато г-жа Ли започнала да твърди, че писмата й просто обясняват защо преследването на Фалун Гонг е незаконно и че тя не е нарушила никакви закони, съдията Конг Лингонг и отнема думата.

Съдия Конг намира г-жа Ли за виновна наскоро след заседанието и я осъди на две години затвор.

Практикуващите обект на групови арести са осъдени

През 2018 г. някои практикуващи, които са били обект на масови арести през предходни години, получиха присъди за лишаване от свобода, докато други все още очакват присъди или са в различни етапи на съдебно преследване.

Трима практикуващи в Тянжин са затворени

Една година след масовия арест на 37 практикуващи Фалун Гонг в Тиендзин на 28 декември 2017 г. трима от практикуващите бяха осъдени на затвор за това, че не се отказаха от вярата си. Още петима очакват присъди след съдебни заседания, а шест са изправени пред обвинение след като арестите им бяха одобрени от прокуратурата.

Г-жа Фън Джунлинг наскоро бе осъдена на 10 години затвор в Новия Окръжен Съд в Бинхай.

Г-жа Хуанг Джунюан е осъдена на 7,5 години и глобена с 10 000 юана от съда Учинг на 17 септември 2018 г. Тя обжалва присъдата.

Г-жа Джин Джи бе осъдена на три години от районния съд на Бейчен в края на септември 2018 г. Тя беше откарана в женския затвор в Тянжин, за да излежи присъдата си.

Фушун, провинция Ляонин: 12 практикуващи Фалун Гонг са арестувани в един ден, 11 са осъдени на затвор

Единадесет от дванадесетте практикуващи от района на Донгджоу, град Фушан, арестувани в един ден преди повече от две години, бяха осъдени на затвор през декември 2018 година. Останалият практикуващ изчаква присъда след изслушване.

Те бяха арестувани на 22 юли 2016 г. по време на едномесечна полицейска акция срещу местни практикуващи Фалун Гонг.

12-те практикуващи се явиха в съда между септември и ноември 2018 година. Единадесет от тях бяха осъдени на затвор в началото на декември със среден срок от 3 години. Г-жа Шу Гуйрон все още очаква присъда след изслушване на 10 септември 2018 г. в районния съд на Уанхуа.

Възрастните практикуващи не са пощадени

80-годишна жена от Пекин, осъдена на 4 години

Сун Чжунфанг, 80-годишна практикуваща Фалун Гонг, бе осъдена на 4 години затвор от Пекинския окръжен съд на Фенгтай на 28 декември 2018 година. Служител на съда отиде у дома ѝ да обяви присъдата.

Г-жа Сун беше арестувана заедно с шестима други практикуващи (включително четирима над 80 годишни) на 8 май 2018 г., докато четат заедно книгите на Фалун Гонг.

Въпреки че г-жа Сун била освободена в деня на ареста, полицията повдига обвинение срещу нея.

Жена от град Чунцин е тайно осъдена, хоспитализирани само дни след затварянето си

Тан Тианжен, 75-годишен жител на Чунцин, бе осъдена на 3,5 години затвор в началото на декември 2018 г. Тя бе хоспитализирана за 13 дни, след като й беше наредено да премине интензивна „програма за обучение“ в женския затвор Чонгкинг, за да я накара да се откаже от Фалун Гонг.

Г-жа Танг била арестувана на 6 юни 2018 г. за разговор с хората за Фалун Гонг. Нейното семейство е било държано в неведение относно местонахождението ѝ до 22 август, когато са получили телефонно обаждане от центъра за задържане на Лангян. Центърът за задържане само позволява изпращане на дрехи, но не и свиждане.

Многократно преследвани заради тяхната вяра

Мъж от Хебей е осъден на 21 месеца след излежаване на 11 години затвор заради вярата си

Г-н Ван Ксиангхуи, който живее в провинция Хъбей, бе осъден на 21 месеца затвор на 25 декември 2018 г., след като изтърпя 11 години затвор за прехващането на телевизионни сигнали за разпространение на информация за преследването на Фалун Гонг между 2002 и 2013 г. Той е бил близо до смъртта няколко пъти в резултат на тежки мъчения в затвора.

Последният арест на г-н Уанг дойде само пет дни след като майка му, г-жа Лю Гипу, почина, след като е била парализирана и прикована към леглото в продължение на пет години в резултат на изтезания по време на седемте месеца на задържане за практикуване на Фалун Гонг.

Неговият баща, г-н Ван Пингюн, също многократно бе арестуван и изпращан в трудови лагери заради своята вяра. Той бе уволнен преди 16 години и пенсията му е била спряна. Близо на 70, той все още върши каквато намери работа, за да свърже двата края.

След осъждането на г-н Уанг, неговият възрастен баща беше единственият останал да се грижи за сина си. Съпругата на Уанг, която е полицейски служител, беше принудена да се разведе с него преди повече от 10 години поради преследването.

След три години бягство, за да избегне преследване заради вярата си, мъж от Хенан е арестуван и осъден на пет години

47-годишният Ши Зайе бе осъден на 5 години затвор и глобен с 20 000 юана на 13 декември 2018 г. за подаване на жалба през 2005 г. срещу Джиянг Земин, бивш лидер на китайския комунистически режим, който разпореди преследването на Фалун Гонг. през 1999 г.

Г-н Ши се е местил многократно в продължение на почти три години преди ареста си през март 2018 г., след като е бил поставен в списъка на най-издирваните заради подаване на жалбата.

Полицията наблюдавала телефонните обаждания на повечето от членовете на неговото семейство и приятели, за да се опитат да го открият и да го арестуват. Той не успя да се върне у дома, дори когато майка му почина.

Преди последното си изпитание, г-н Ши често сменя местонахождението си между 2001 и 2003 г., за да избегне арест. Той е изтърпявал наказание две години в трудов лагер, след като полицията го арестува в град на 330 мили от дома му. Охраната го подлага на електрошокове с електрически палки, влачи го напред-назад по земята, тъпче краката му и го бие с лопата - всичко това в опит да го принуди да се откаже от Фалун Гонг.

Свързани отчети:

831 практикуващи Фалун Гонг са осъдени на затвора между януари и ноември 2018 година

51 практикуващи Фалун Гонг са осъдени за тяхната вяра през юли 2018 година

58 практикуващи Фалун Гонг бяха осъдени за тяхната вяра през август 2018 г. \ t

430 практикуващи Фалун Гонг са осъдени за вярата си през първата половина на 2018 г. \ t

37 Практикуващите Фалун Гонг в Тианджин арестувани в един ден: 3 затвора, 5 изчакване на присъда, 6 изправени пред обвинителен акт

Китайска версия

Източник/ци: http://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!