Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Давос похапват шоколадчета с канабис

От растящата индустрия използват форума като място за привличане на инвестиции

Вероятно няма да забележите, ако наистина не го търсите, но на Световния икономически форум в Давос има поне един бар, който раздава малки дози... канабис.

Обикновена сива врата и един банер маркират заведението на Promenade, на кратко разстояние пеша южно от емблематичния хотел Belvedere. Разполага с обичайните неща за бар - няколко бири и други напитки. Но по-внимателна проверка ще разкрие шоколадчета и малки бутилки с масло на тезгяха. Може да си вземете свободно. И те съдържат канабис, разкри CNBC.


Много хора влизат, вземат и си тръгват. Други остават да слушат представители на канабис индустрията, които се възползват, като обясняват тенденциите в индустрията на потенциалните инвеститори. Това е място за хора, които искат да инвестират или искат да привлекат капитал, което го прави точно като много от другите странични събития в Давос.

През последните няколко години канабис индустрията се радва на нарастващ инвеститорски интерес вследствие на очакваната по-нататъшна легализация. По-специално, легализацията на марихуана за развлекателни цели в Канада миналия юни доведе до този интерес.



В Съединените щати се разраства дискусията за това дали употребата на канабис трябва да бъде легализирана на федерално равнище. Някои щати на САЩ одобриха използването му за медицински цели или за развлечение, но все още е незаконно на национално ниво.

Някои експерти от индустрията твърдят, че въпросът е кога, не ако, и че САЩ ще приемат законодателство на национално равнище.

Незаконно ли е в Швейцария - отчасти

В същото време в Давос, Швейцария, консумацията на канабис може да бъде незаконна, в зависимост от количествата.

В цялата страна магазините продават все по-голям брой продукти на основата на канабис.

Според онлайн портала на швейцарските власти е незаконно да притежавате или консумирате марихуана и хашиш. Но съществуват различни форми на растението канабис, съдържащи различни активни вещества. Те включват тетрахидроканабинол (THC), който има психоактивен ефект - и канабидиол (CBD), което няма такъв ефект.



"Има форми на канабис, които съдържат незначителни количества THC," казва порталът. "Те не са забранени съгласно швейцарското законодателство в областта на наркотиците, при условие че съдържат по-малко от един процент THC."

Източник/ци: https://www.economic.bg/bg/news/10/v-davos-pohapvat-shokoladcheta-s-kanabis.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!