Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Faktor.bg: Жената на Решетников – Олга с хибридна провокация срещу България – с лъжи и манипулации громи българофилите

Олга и Леонид Решетникови

Олга и Леонид Решетникови

Съпругата на генерала от КГБ хвали Румен Радев, бил пример за признателност към Русия

Олга – съпругата на съветския генерал от КГБ Леонид Решетников публикува в навечерието на Националния празник на България 3 март скандален коментар, пълен с неистини, манипулации и внушения. Той е поместен в електронния сайт „Двуглав орел”, който е издание на едноименната организация в Русия, оглавявана от олигарха Малофеев и самия Леонид Решетников. Точно това движение се е обявило през последните години за връщане на традиционните руски ценности, възстановяването на монархията и вероятното инсталиране на Путин като нов цар на империята. Самият Решетников, който от няколко месеца има наложена забрана да влиза на територията на България за 10 години заради действия срещу националната ни сигурност, е качил на страницата си във фейсбук текста на съпругата си с обиден коментар за българите.

Олга Решетникова е озаглавила провокативния коментар

„Коронавирус лети над Шипка”

Тя съобщава на руското общество, че уж заради смъртоносния вирус, от който в България нямало нито един засегнат, държавните институции са отменили тържествата за Националния празник – 3 март. Подлото внушение е, че опасното заболяване било всъщност претекст и оправдание българите да не почетат важния ден в историята си, а така и да не отдадат заслужена почит на Русия. В същото време в стараната се организирали спортни прояви, мачове, концерти, културни мероприятия. Българите били страшно гневни на властта, заради забраната, а недоволството им се изливало в социалните мрежи. Цялата тази политика била следствие от стремежите на САЩ и ЕС да откъснат България от Русия и да я представят като враг. Решетникова естествено хвали само президента Румен Радев – политическия продукт на съпруга й.

„Радев игнорирайки писмото на Националния оперативен щаб, привлече обвиненията на свои недоброжелатели, демонстрирайки безразличие от опасността от разпространяването на смъртоносния вирус в страната, в стремежа към политически пиар. Нещо повече прес службата на президента дори заяви, че той ще участва на тържествата на Шипка и ще присъства и на молебен в Храм паметника „Рождество Христово” и ще поднесе цветя”, пише  Олга за „героя”.

Скандалната статия е пълна с открити

манипулации и лъжи

Според авторката в българския парламент имало депутатка, която твърдяла, че не Русия, а САЩ са ни освободили от турско робство. Решетникова обаче не казва, коя е тази дама и къде е казала тези думи. Спекулира се и че българите искали да издигнат на Шипка паметник на загиналите във войната турски войници. Такава инициатива никога официално не е съществувала. За подобен паметник преди години настояваха националистите братя Юзеирова, които бяха разследвани и съдени за антидържавна дейност.

Друга лъжа на Решетникова е твърдението, че през последните 30 години ръководителите на българската държава  не споменавали  в речите си Русия като освободител. Най-гнусната манипулация обаче е внушението, че вместо да отдаде почит към героите на Шипка, премиерът Бойко Борисов на 3 март ще бъде с руския президент Ердоган. Типично в стила на кагебешниците дамата на генерала от КГБ смесва истини и неистини, без да обяснява причините за определени действия. Борисов беше на спешна държавна визита в Анкара на 2 март, но не за да пие кафе и шербет с Ердоган, а за да търси дипломатически път за решаването на един изключително тежък за България Гърция и ЕС проблем – пускането на хиляди бежанци към Европа. Този проблем е по страшен и съдбоносен за българите и от коранавируса. Претенциозната „анализаторка” не казва и дума за това, а сякаш и не знае, че целият проблем с бежанците е предизвикан именно от любимата Русия и диктатора Путин, които пета година сеят смърт и разруха в Сирия и Либия и активизират бежанската вълна.

Олга Решетникова твърди, че „ 3 март е кост в гърлото на властта” и българите, които дори настоявали, че няма освобождение, а окупация.

142 години България безрезервно отдава своята почит и признателност на Русия и нейния народ за освобождението й от османско робство. Но датата 3 март освен символично начало на Третото българско царство е и началото на доста

важни и неудобни въпроси,

които българите няма как да не задават. Те преди всичко искат да изчистят историята си от митология и фалшификации. Искат да я четат не с русофилски, а българофилски поглед.

Българите търсят 142 години отговори на въпросите: Даром ли ни я дадоха руснаците свободата или я платихме на императора с 64 тона робско злато? Защо новоосвободените територии с българи остават под властта на Руския окупационен корпус? Каква е отговорността на руската дипломация българското землище да остане разпокъсано и до днес, а всеки опит за обединени да се спъва и санкционира тежко от Русия? Защо Москва отказва и до днес да предостави на българите оригинала на Санстевфанския мирен договор? Защо Русия иска да се слави само нейното име и заслуга за спечелването на войната, като се забравя ролята на опълченците и факта, че кръвта си положиха за България и хиляди румънци, поляци, украинци, финландци? 

България иска 142 години честни отговори на тези важни за историята й въпроси, а Олга Решетников предлага теории на конспирацията и паранолмалното, обяснявайки дори какво ще се случи днес на Шипка с баба Ванга.

l_rechetnikov_fese.jpg

Източник/ци: https://faktor.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!